Auto magazin

VW T1 Samba Bus je konvertovan na struju i košta 64.900 evra

VW T1 Samba Bus je konvertovan na struju i košta 64.900 evra
23.03.2020.

Pitanje je vremena kada će sve veći broj starih automobila umesto da završe na otpadu biti konvertovani na električni pogon. VW T1 Samba Bus možda nije najbolji primer jer sam po sebi bez obzira na stanje vredi mnogo, ali pokazuje kako lepo može da bude izvedena konverzija, bez narušavanja originalnosti.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptPrimerak koji vam predstavljamo je konvertovalo Volkswagen odeljenje privrednih vozila. Trebalo je da bude prikazan na Techno Classica 2020 sajmu u Esenu, ali zbog poznatih okolnosti nije im ništa drugo preostalo nego da ga prikažu online.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptVW T1 Samba Bus koji je konvertovan na električni pogon je primerak iz 1966. godine. Najzanimljivije je to što neće biti jedini automobil koji je napravljen samo za izložbe, već VW planira da u partnerstvu sa eClassics odeljenjem nudi i mnoge druge slične prerade.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptZa pogon je, umesto starog boksera od 44 konjske snage iskorišćena elektrika koja se ugrađuje u VW e-Up!. Ima 83 konjske snage i maksimalni obrtni moment od 212 Nm, više nego duplo u odnosu na originalni motor.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptSamim tim, e-Bulli je daleko brži nego kada je proizveden davne 1966. godine.  Maksimalna brzina je ograničena na 130 km/h u cilju zaštite baterije.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptElektro-motor je povezan sa jednostepenim menjačem. Jedino što nije baš najbolje rešeno je ručica menjača. To je tipična ručica DSG menjača ista kao u modelu e-Up, sa identičnim rasporedom položaja. Mogli su ipak nekako da je stilizuju, mada i ovako nije previše strašno, s obzirom da su uklopili boju sa tapacirungom.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptOsim P, R, N i D položaja, tu je i B položaj za kočenje motorom koji u većoj meri vraća energiju u bateriju tokom spuštanja niz duge nizbrdice.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptKao i u slučaju boksera, elektro-motor pokreće zadnje točkove. Baterija je veća nego u modelu e-Up! pa umesto 32,3 ima 45 kWh. Smeštena je u podu vozila, što se lako da videti i na fotografijama. Omogućava autonomiju od 200 kilometara i do 80 posto kapaciteta puni se za oko 40 minuta na brzom DC punjaču snage 50 kW.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptIpak, elektrifikacija nije bila jedina modifikacija. Iako su se inženjeri trudili da maksimalno zadrže autentičan izgled, odlučili su da modernizuju ogibljenje kako bi se auto lepše vozio.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptTako je postavljeno multilink oslanjanje napred i pozadi sa štelujućim amortizerima. Ugrađena je i nazubljena leta volana za bolje upravljanje, kao i ventilirajući diskovi na svim točkovima.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-ConceptOvakva VW T1 konverzija košta 64.900 evra, s tim što nije u potpunosti jasno da li je to cena same konverzije ili uključuje i donorsko vozilo. U istom eClassics odeljenju rade i konverzije VW Transportera T2 i T3, ali i drugih modela kao što je VW Buba.

Auto-magazin-Srbija-VW-e-Bulli-Concept

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Obožavam Hyuindai vozila. Bolje su od evropskih iako to neće niko da prizna Često iznajmljujem [...]

Meceds ML320 2009 DizelPoceo da upozorava da kljuc ne pripada tome autu.Kasnije je poceo da [...]

Dačija pravi odlične automobile, Iznajmio sam u Menadđeru Express Daciju Sandero Automatik i mogu da [...]

Pic

Zanimljivo rešenje [...]

Nema bolje opcije za odmor od kampera, ne zavisiš od hotela, moetala, restorana itd. Sam [...]

Koja je cena zadnjeg lonca remus za golf 4 gti 1.8T 110kw? [...]

Preuzmite Auto magazin za android