Podmlađena Suzuki Vitara

Još jedno osveženje stiže za Suzuki Vitaru, koja je i dalje među najprodavanijim SUV modelima u svojoj klasi. Donekle su izmenjeni branici i farovi, a paleta boja obuhvata pet jednobojnih i pet dvobojnih kombinacija.

Enterijer je dobio novi displej multimedije. Reč je o devetoinčnom ekranu sa novom multimedjom koja podržava bežičnu Apple CarPlay i Android Auto konekciju. Velika novina je i Suzuki Connect aplikacija za pametne telefone. Omogućava vozaču da nadgleda svoje vozilo na daljinu, da bude obavešten o trenutnom statusu ili da pronađe Vitaru ako je zaboravio gde je parkirao.

Suzuki Vitara

Pet ključnih bezbednosnih funkcija ažurirano je tokom redizajna. Nova aktivna podrška za kočenje sa dvostrukim senzorom ima veći opseg delovanja u poređenju sa prethodnim modelom. Objekti mogu biti prepoznati još ranije. Sistem prepoznaje i druge automobile, motocikle, kao i bicikliste i pešake čak i kada se ne nalaze neposredno ispred vozila, već na primer, kada prelaze put ili se približavaju pod uglom. Na taj način, mogu se sprečiti i nesreće na raskrsnicama prilikom skretanja ulevo.

Kamera ugrađena u instrument tablu nadgleda oči i lice vozača. Ako sistem prepozna znakove umora ili odvlačenje pažnje kod vozača, emituje se upozorenje i obaveštenje na instrument tabli. Adaptivni tempomat je povezan sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova kako bi podržao vozača u poštovanju propisanih ograničenja brzine.

Suzuki Vitara

U gami ostaju 1,5 hibrid i 1,4 laki hibrid koji je dominantan u Srbiji. Kod punog hibrida benzinski motor sa 75 kW/102 KS radi u kombinaciji sa elektromotorom od 24 kW, sa kojim Vitara može da ide samo na struju. Ukupna snaga sistema je 85 kW/115 KS.

Kod nas poznatiji 1,4 turbo-benzinac sa četiri cilindra proizvodi 95 kW/129 KS. Pomaže mu 48-voltni laki hibrid. Kao i do sada, Vitara je dostupna sa pogonom na sva četiri točka, sa manuelnim ili automatskim menjačem.

Suzuki Vitara

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring