Auto magazin

Polovni Tesla automobili nisu dobra ideja?

Polovni Tesla automobili nisu dobra ideja?
25.03.2020.

Kupovina dodatne opreme i opcija na automobilu nije nikakva novost, ali jeste način na koji se to čini. Sve veći broj proizvođača uvodi opciju da ćete mnogo toga moći da doplatite nakon što ste već kupili auto. I to ne tako što ćete otići u servis gde će vam ugraditi odgovarajući deo ili sklop. Ne. Od sada ćete dosta toga moći da doplatite odabirom u meniju automobila.

Koliko god da sve to zvuči apstraktno, Tesla uveliko koristi takve mogućnosti i ne samo to. Kako stvari stoje, proizvođač će moći i da zloupotrebi ovakav sistem doplate za razne opcije, što se, po svoj prilici, nekim vlasnicima automobila već desilo.

teslaNaime, jedan od kupaca polovnog Tesla Modela S bio ne malo izenenađen, kada je shvatio da mu je proizvođač ukinuo vrlo skupu opciju autopilota, za koji je prvi vlasnik doplatio osam hiljada američkih dolara.

Autopilot je, između ostalog, bio reklamiran od strane dilera kod koga je kupio dve godine star auto. Tokom redovnog apdejta softvera, proizvođač je odlučio da opciju autonomne vožnje u potpunosti deaktivira.

teslaDa se sve to desilo, vlasnik Modela S je saznao u ovlašćenom servisu, gde je auto odvežen na intervenciju. Rečeno mu je da nije doplatio za Autopilot i da samim tim ne može da ga koristi. U zvaničnom saopštenju Tesle se navodi i da može da doplati za tu opciju ukoliko je želi.

teslaSlično se desilo još jednom kupcu polovnog Modela X. Auto je već imao opciju za Ludicrous mod koji je prvi vlasnik platio 20.000 dolara, pa je novi vlasnik poželeo da doplati dodatnih 5.000 dolara kako bi imao potpuno autonomnu vožnju.

teslaKada je sve ubačeno u sistem, Tesla mu je oduzeo sve ove opcije jer nije platio prvobitnih 20.000. Isto se dogodilo i kupcu polovnog Modela X P90D, kome su ove opcije isključene dva meseca nakon što je kupio auto…

Dakle, oprez sa polovnim Teslama…

tesla

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Nikola, delim misljenje koje ste izneli u Vasem komentaru. Srećni sam vlasnik ovog vozila od [...]

Masovna ulazak električnih automobila po swvemu sudeće ne može da se zaustavi. Naftni lobi se [...]

Odlična vest za ljubitelje BMW vozila. [...]

Prlep auto i prelepo stoji ova boja [...]

Veoma prijatno iznenadjen dizajnom [...]

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »