Auto magazin

Posle pauze, Chery ponovo na domaćem tržištu

Posle pauze, Chery ponovo na domaćem tržištu
24.03.2023.

Kompanija Grand Automotive LLP potpisala je nedavno distributerski ugovor sa Chery Automobile Co.Ltd. i time postala distributer brenda Chery za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu.

Posle potpisivanja ugovora usledilo je prvo predstavljanje novih Chery modela na Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu.

Rukovodstvo Chery Automotivea ocenilo je da je povoljan trenutak da se brend pozicionira na evropskom tržištu odlukom da se brend lansira sa modelima benzinskih motora uprkos ekspanziji električnih vozila.

Chery FX, Tiggo 7 Pro i Tiggo 8 Pro su samo neki od modela koji će se prodavati u Srbiji.

Chery Sajam automobila Beograd 2023.

Konferenciju za medije na Međunarodnom sajmu automobila otvorio je gospodin Thomas Schmid, COO Grand Automotive LLP, članice Taavura grupe, predstavljajući razvojne planove grupacije koji se odnose na Chery u Srbiji i zemljama regiona za koje je grupacija dobila zastupstvo.

„Veliko mi je zadovoljstvo što će tržište Srbije i regiona biti bogatije za jedan od najbolje pozicioniranih kineskih brendova Chery. Nesumnjivo je da danas automobilsko tržište prolazi kroz velike promene i industrija se nalazi u najizazovnijem periodu, ali to je za nas dodatni podsticaj da Chery gradimo od početka sa ciljem da postane jedan od najtraženijih i najzastupljenijih brendova u Srbiji u kojoj brend zastupa kompanija Grand Motors“, rekao je gospodin Schmid.

Chery Sajam automobila Beograd 2023.

Pored kvaliteta vozila i pomenutog uspeha brenda Chery na globalnom tržištu, jedan od važnijih faktora koji brend izdvaja od konkurenata je svakako dostupnost za kupce i kraće vreme isporuke vozila, što je svakako jedan od bitnih argumenata za kupce koji se odluče za kupovinu novog automobila, pored jednog od najdužih garantnih perioda na tržištu u trajanju 7 godina.

Chery Automobile je osnovan 1997. godine, dok je izvoz vozila počeo 2001. godine i od tada je kompanija stekla epitet najvećeg izvoznika automobila iz Kine. Za tako kratko vreme brend je uspeo da osvoji značajan udeo na tržištu u regionu Azije i Južne Amerike.

Chery Sajam automobila Beograd 2023.

O Chery modelima

FX je porodični krosover u C segmentu, dugačak 4,4 m i širok 1,83 m, visok 1,58 m sa međuosovinskim rastojanjem od 2,63 m, zapremine prtljažnika od 378 l.

Chery Sajam automobila Beograd 2023.

Tiggo 7-Pro, porodični SUV koji se oslanja na međuosovinsko rastojanje od 2,67 m i dugačak je 4,5 m, širok 1,84 m, visok 1,7 m i ima zapreminu prtljažnika od 475 l.

Chery Sajam automobila Beograd 2023.

Tiggo 8 Pro je veliki SUV sa tri reda sedišta, za sedam putnika i međuosovinskim rastojanjem od 2,71 m, ukupne dužine 4,72 m, širine 1,84 m, visine 1,7 m i gepeka od 193 l iza treći red.

Chery Sajam automobila Beograd 2023.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 Skyactive X sa 186ks sa automatskim menajcem. Prodavac [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad