Postepeno otkrivanje: ovo je enterijer novog Porschea Cayenne

Taycan je uveo Porsche u budućnost a sada i Cayenne ide njegovim stopama. Iako ćemo morati da sačekamo još nekoliko godina da vidimo dizajn spoljašnjosti potpuno novog Cayenna EV, kompanija je otkrila unutrašnjost redizajniranog krosovera uoči njegovog debija 18. aprila.

Promene su odmah očigledne pošto Cayenne usvaja potpuno novu digitalnu instrument tablu od 12,6 inča. Poseduje do sedam različitih prikaza u rasponu od minimalističkih instrumenata do noćne varijante.

2024-Porsche-Cayenne

U sredini se nalazi infotainment sistem od 12,3 inča, koji sadrži Android Auto i Apple CarPlay, kao i integraciju Apple Music i Spotify. Sistem takođe poseduje novu video funkciju u automobilu, koja omogućava putnicima da gledaju video zapise sa Screenhits TV-a kada je vozilo parkirano.

2024-Porsche-Cayenne

Porsche je pomenuo „nove načine“ interakcije, kao što je korišćenje Siri za upravljanje funkcijama vozila.

Najprimetnija promena je dodavanje opcionog displeja za putnike od 10,9 inča. Ekran je integrisan u komandnu tablu ispred sivozača i omogućava im da upravljaju navigacionim sistemom, tako da mogu da budu korisni u vožnji a da pritom ne smetaju vozaču.

2024-Porsche-Cayenne

Međutim, ekran je prvenstveno fokusiran na zabavu i putnici na prednjim sedištima mogu da ga koriste za gledanje striming video zapisa. Da bi sprečio ometanje vozača, „jedinstveni filter na ekranu“ sprečava vozača da vidi šta suvozač gleda.

Porsche Cayenne za 2024. godinu uvodi potpuno novi „Porsche Driver Experience“. Još uvek ima veliki broj analognih kontrola i one su pozicionirane na dohvat ruke vozača. Novo dugme za pokretanje/zaustavljanje motora nalazi se levo od volana, dok se minimalistički menjač može naći na desnoj strani.

2024-Porsche-Cayenne

Menjač je nekada bio montiran na centralnu konzolu i njegovo premeštanje je oslobodilo dizajnere da ponovo osmisle prostor.

Sada ima minimalističke kontrole klime, koje spajaju analogne i digitalne elemente sa „sofisticiranim dizajnom crne ploče“. Tu su i „dugmad osetljiva na dodir“, fizički kontroler jačine zvuka i dodatna memorija.

2024-Porsche-Cayenne

Volan je pozajmljen od 911 i ima svrsishodniji dizajn. Poseduje namenski birač režima, koji nudi lak pristup podešavanjima za Normal, Off-Road, Sport i Sport Plus.

2024-Porsche-Cayenne

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Cayenne nudi brže punjenje. Međutim, ne govorimo o plug-in hibridnim varijantama jer krosover poseduje novi bežični punjač za pametne telefone od 15 vati. Omogućava da se moderni telefoni brzo pune, a Porsche je bio u mogućnosti da poveća snagu zahvaljujući korišćenju „hlađenog prostora za skladištenje pametnih telefona“.

Unapređenja se tu ne završavaju jer Cayenne ima dva nova USB-C porta u prednjem odeljku za skladištenje, kao i još dva na zadnjoj strani centralne konzole. Svi oni nude funkciju brzog punjenja.

2024-Porsche-Cayenne

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring