Auto magazin

Potpuno nova Honda Civic će biti isključivo hibrid

Potpuno nova Honda Civic će biti isključivo hibrid
24.06.2021.

Honda je upravo predstavila najnovije izdanje modela Civic. Premijerno je prikazana liftbek varijanta sa petora vrata za koju se ističu pre svega praktične mogućnosti. Na jednoj od promo slika vidi se mladi par kako iz auta istovaruje novi televizor. Otprilike, kao što su kod nas do skoro tovarili veš mašine…

2022-Honda-Civic-Hatchback

Šalu na stranu, novi Civic bi trebalo da ima još veći prtljažnik od odlazeće generacije, koja je inače poznata po gepeku velike zapremine. Kažemo trebalo bi, jer Honda nije iznela nikakve detalje u vezi novog modela.

2022-Honda-Civic-Hatchback

Jedino što je prosleđeno novinarima je činjenica da će 11. generacija Sivika imati isključivo hibridnu tehnologiju e:HEV (hybrid electric vehicle) koja je već predstavljena na novoj Hondi HR-V.

Reč je o kombinaciji 1,5 benzinca i elektro-motora, ali u potpuno drugačijoj korelaciji u odnosu na hibride na koje smo do sada navikli. Za razliku od evropske verzije, u Americi će biti zadržani klasični motori – 2,0 atmosferski i 1,5 turbo-benzinac.

2022-Honda-Civic-Hatchback

Naime, za pogon se koristi isključivo elektro-motor, dok benzinac ima ulogu agregata, odnosno generatora struje kojom se napajaju baterije i elektro-motor. Drugim rečima, benzinac uopšte nije povezan sa pogonskim točkovima.

2022-Honda-Civic-Hatchback

Na taj način smo dobili, zapravo, električno vozilo sa kojim možete na duže staze bez bojazni da ćete ostati bez struje. Dovoljno je da svratite na pumpu i nastavite putovanje.

Od lansiranja 1972. godine, Honda Civic je do danas prodata u preko 27 miliona primeraka u više od 170 zemalja širom sveta. Evropska verzija će se pojaviti na jesen 2022. godine.

2022-Honda-Civic-Hatchback

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Dobro, ali mnogo malo [...]

Preuzmite Auto magazin za android