Auto magazin

Potpuno nova Škoda Superb stiže za sedam dana

Potpuno nova Škoda Superb stiže za sedam dana
26.10.2023.

Škoda je objavila seriju skica potpuno nove, četvrte generacije modela Superb u liftbek i i karavan verziji. Svetska premijera će biti održana sledećeg četvrtka.

Već smo prilično upoznati sa siluetom modela Škoda Superb za 2024. godinu iz ranijih najava, ali skice otkrivaju nove detalje spoljašnjeg dizajna.

Superb je i dalje odmah prepoznatljiv, ali izgleda oštrije zahvaljujući Škodinom novom dizajnerskom jeziku nazvanom Modern Solid.

Škoda Superb

Među istaknutim detaljima su nove tanje LED Matrix prednje svetlosne glave i LED zadnja svetla koja imaju “kristalne” elemente za luksuzniji izgled.

Nova generacija je duža, viša i aerodinamičnija u poređenju sa prethodnim modelom, sa koeficijentom otpora vazduha od 0,24 Cd. Liftbek varijanta je dugačka 4.912 mm, dok je Kombi verzija dugačka 4.902 mm, deleći istu međuosovinsku udaljenost od 2.841 mm.

Škoda nam je već prikazala unutrašnjost novog Superba. Instrument tabla ima 13-inčni ekran osetljiv na dodir, Virtual Cockpit od 10 inča, head-up displej i nove rotacione dugmiće “Smart Dials” sa integrisanim ekranima.

Škoda Superb

Kompanija tvrdi da su prostor za glavu i prtljažni prostor “značajno porasli” u poređenju sa prethodnim Superb modelom. Konkretnije, kapacitet prtljažnika je 645 litara kod hatchback varijante i 690 litara kod Combi verzije, uz dodatnih 28 dostupnih “Simply Clever” funkcija koje dodatno poboljšavaju praktičnost.

Vrhunac ponude automobila sa unutrašnjim sagorevanjem kompanije se bazira na unapređenoj verziji MQB arhitekture i tesno je povezana sa novim Passatom. Linija motora je veoma slična novom Kodijaku i uključuje opcije motora na dizel, benzin, laki-hibrid, i plug-in hibrid, mada je ovaj poslednji dostupan samo sa Combi karoserijskim stilom.

Škoda Superb

Svi motori su isključivo upareni sa DSG automatskim menjačem koji šalje snagu ili na prednje ili na sva četiri točka.

Iako već znamo gotovo sve o modelu Škoda Superb za 2024. godinu, njena zvanična premijera je zakazana za sledeću nedelju, zato ostanite sa nama.

Škoda Superb

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

1 komentar

  1. MMS auto
    MMS auto November 01, 08:27

    Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi superb izgleda predivno, napraviće je kvalitetno nema dileme, ali možda ne bi trebalo da prate modu i da je bolje da maknu onaj veliki displej koji više smeta nego što pomaže vozačima

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]