Povećanje online prodaje auto delova

1

Globalni trend prodaje robe preko interneta nastavlja se i ove godine. Porast internet prodaje beleži se i u oblasti auto delova. Stručnjaci iz te oblasti sa sajta auto delovi pomoći će nam u odgovorima na naša pitanja i savetima za naše čitaoce. Zaposleni u firmi Lefindes imaju  dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti. Lefindes je 2008 godine krenuo sa ovom vrstom prodaje na samom početku i prate razvoj internet prodaje na našim prostorima.

Povećanje prodaje auto delova putem interneta povećano je u svim zemljama Evropske unije. U nekim zemljama skok prodaje beleži rast od 25% skoro svake godine u odnosu na prethodnu. Brzina svakodnevnog života i nedostatak vremena kod zaposlenih ljudi dovela je da skokova koji će se nastaviti i u budućnosti. Takav trend i ekspanzija kupovine na našim prostorima dovela je do otvaranja sve većeg broja internet prodavnica u svim oblastima.

Naravno, kao i u drugim oblastima gde se ostvaruju značajni profiti i internet trgovina privlači sve veći broj sumnjivih prodavaca. Kupci su ponekad prevareni ili dobijaju robu koja ne odgovara njihovim dimenzijama i kvalitetom. Da bi se zaštitili od takve prodaje, zakoni o zaštiti potrošača se brzo donose u mnogim zemljama, ali u mnogim slučajevima to ne funkcioniše u praksi.

U cilju boljeg razumevanja kako funkcioniše ova oblast posavetovali smo se sa zaposlenima iz Lefindes auto delovi Beograd, kompanija koja nam pomaže da bolje upoznamo deo prodaje auto delova.

Dobili smo objašnjenje da se prodaja auto delova odvija u dva najbitnija segmenta:

  • Prodaja originalnih auto delova
  • Prodaja aftermarket delova

Originalni auto delovi

Prodaja originalnih auto delova je specifična po tome što se odvija uglavnom preko ovlašćenih dilera novih vozila. Obično su to predstavništva samih proizvođača automobila. Ova vrsta kupovine uključuje sigurnost da ćete dobiti deo koji tražite u odgovarajućem kvalitetu koji je propisala fabrika. Jedina mana kupovine originalnih delova je što su oni veoma skupi od rezervnih delova. U nekim slučajevima ćete svakako morati da kupite originalne delove jer oni ne postoje na tržištu rezervnih delova. Svakako treba obratiti pažnju na bezbednost saobraćaja, a originalni delovi su u velikoj prednosti u odnosu na aftermarket delove.

Aftermarket auto delovi

U ovom segment prodaje situacija malo komplikovanija za kupovinu putem internet. Zamenski delovi koji se nalaze na tržištu su prisutni u velikoj meri na tržištu. Procenjuje se da je njihov udeo u prodaji i do 90%. Definitivno treba da znate da se dobri i loši delovi mogu naći i u prodaji na tržištu. Naime, postoje fabrike koje proizvode delove za fabričku upotrebu i koje nude iste delove potpuno istog kvaliteta na tržištu pod sopstvenim brendom.

Brendovi koji se mogu pohvaliti prodajom delova fabrikama su Ina, Luk, Sachs, Lemforder, Skf, Valeo, Bosch. Uglavnom se radi o brendovima koji proizvode u zemljama Evropske unije. Takve brendove možete kupiti po mnogo povoljnijoj ceni od originalnih, a što je najvažnije sa potpuno identičnim kvalitetom.

Mana kupovine aftermarket delova je što morate da pazite gde ih kupujete i od koga. Predlažemo da se uvek zapitate ko je prodavac i da li ima ugovor da zastupa ove brendove na tržištu. Ako kupujete kod zvaničnih predstavnika ovih brendova, dobićete praktično isti kvalitet po mnogo povoljnijim cenama uz određenu garanciju.

Naša preporuka svakako je da kupujete kod proverenih prodavaca auto delova kao što je firma Lefindes. Takve firme posluju dugi niz godina na našim prostorima i iskustva korisnika su na visokom nivou.

PR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring