Predstavljen Kia Trail’ster concept

Kia je već nekoliko puta objavila tizere, odnosno najavu za novi 4x4 model koji, između ostalog, pogone elektro-motori. Pred nama su zvanične fotografije ovog koncept automobila na kojima je potpuno otkriven, sa dosta tehničkih detalja.

Kia je već nekoliko puta objavila tizere, odnosno najavu za novi 4×4 model koji, između ostalog, pogone elektro-motori. Pred nama su zvanične fotografije ovog koncept automobila na kojima je potpuno otkriven, sa dosta tehničkih detalja.

auto magazin kia trailster premijera 2

Možda će se neki razočarati s obzirom da je kao osnova za tehničke inovacije poslužio već dobro poznati model Kie “soul”, ali detalji su toliko zanimljivi da to nimalo neće smetati.

auto magazin kia trailster premijera 8

Za pogon je zadužena hibridna kombinacija 1,6 turbo-benzinca sa 188 “konja” i elektro-motora snage 36 KS koji pogoni zadnje točkove. Zbog toga se “trejlster koncept” može nazvati 4×4 vozilom a uticaj elektro-motora svakako nije zanemarljiv prilikom voženje po klizavim terenima.

auto magazin kia trailster premijera 6

Inače, hibridni sistem, iako nije projektovan kao kod Tojotinih modela u smislu da se elektro-motor nalazi u menjaču, ima vrlo sličan način funkcionisanja. Auto kreće na struju a odmah zatim se aktivira benzinac.

auto magazin kia trailster premijera 7

Prilikom održavanja konstantne brzine auto takođe može da ide samo na struju i to u dužini od tri do četiri kilometra. U svakom slučaju, veliku ulogu ima i prilikom ubrzanja, s obzirom da maksimalni obrtni moment postiže od nula obrtaja.

auto magazin kia trailster premijera 4

Još jedna bitna stvar je to da je hibridni “soul” čak 25 do 30 odsto štedljiviji u gradu u odnosu na standardne verzije i pet do deset odsto u vožnji na auto-putu.

auto magazin kia trailster premijera 9

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring