Premijera Pariz 2016: Audi Q5

Iako izgleda slično odlazećoj generaciji, novi Audi Q5 je potpuno novi auto, sa karoserijom lakšom za 90 kilograma i brojnim novitetima na polju mehanike, među kojima je i vazdušno ogibljenje

Druga generacija “audija Q5” upravo je premijerno predstavljena na Salonu automobila u Parizu. Iako deluje kao da je reč o redizajnu dosadašnjeg modela, ipak je u pitanju potpuno nov auto.

Menadžment i dizajneri jednostavno nisu želeli da odstupaju od dosadašnje estetike i sigurnih kupaca. U odnosu na prvu generaciju, druga je lakša za 90 kilograma.

auto magazin rs srbija audi q5

Dimenzije su povećane gotovo u svim pravcima, pa tako na zadnjim sedištima sada ima više mesta za glvu i kolena putnika, a povećana je i zapremina prtljažnika za deset litara.

auto magazin rs srbija audi q5

Novina je vazdušno ogibljenje koje nije standard, već se nalazi na spisku opcija. Novi multimedijalni sistem je dobio tačped koji se nalazi ispred ručice menjača, pa je kretanje kroz meni sada još lakše i jednostavnije.

auto magazin rs srbija audi q5

“Kvatro” pogon na sva četiri točka je dostupan uz jače motore – “2,0 TDI” sa 190 “konja” i “2,0 TFSI” sa 252 konjske snage. Sve je podešeno tako da se automatski isključuje pogon na zadnjim točkovima kada za njim nema potrebe.

auto magazin rs srbija audi q5

Za verzije sa V6 dizelašem zapremine 3,0 litre sa 286 “konja”, Audi je pripremio i sportski diferencijal na zadnjoj osovini u cilju obezbeđivanja najboljih mogućih voznih karakteristika prilikom sportske vožnje.

auto magazin rs srbija audi q5

Novi “audi Q5” fabrički dolazi sa točkovima prečnika 18 inča, a po želji mogu da se poruče felne prečnika do 21 inča. Proizvodiće se u fabrici u Meksiku a do prvih kupaca stiže već početkom 2017. godine.

auto magazin rs srbija audi q5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring