Pretpremijera: Mitsubishi Pajero Sport

Specifičan japanski dizajn kao da ponovo doživljava svoju renesansu, ovoga puta u novom "micubišiju pajero sport". Auto je dizajniran po ugledu na prošlogodišnji prototip a premijera je zakazana za 1. avgust 2015.

Najnoviji model Micubišija fotografisan je u fabričkom izdanju iako je zvanična premijera zakazana za 1. avgust. Auto je snimljen tokom preparkiravanja za interne potrebe Micubišija.

Više je nego očigledno da je “pajero sport” dizajniran po ugledu na koncept “GR-HEV” koji smo prošle godine imali prilike da vidimo.

auto magazin mitsubishi pajero sport

Kompletna mehanika je preuzeta sa novog “micubišija L200”, za koga smo očekivali da će dobiti sličan dizajn, s obzirom da je već pomenuti prototip “GR-HEV” zamišljen kao pikap.

Ipak, dizajnerska inspiracija je prenešena tek na “pajero sport”, tako da bi tek nova generacija “L200” mogla da dobije ovako specifičan oblik, ukoliko se pokaže da ga tržište prihvata.

auto magazin mitsubishi pajero sport

S obzirom da je mehanika ista kao na “L200”, “pajero sport” bi mogli da pokreću 2,4 i 2,5 turbo-dizelaši, kao i atmosferski benzinac zapremine 2,4 litre. Snaga bi trebalo da se kreće od 128 pa sve do 181 KS i 430 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Svetska premijera koja je zakazana za 1. avgust održaće se na Salonu automobila u Bangkoku.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring