Auto magazin

Proizveden 2,5 milioniti Fiat 500 u Poljskoj

Proizveden 2,5 milioniti Fiat 500 u Poljskoj
29.03.2021.

Tačno 2,5 miliona primeraka modela 500 je proizvedeno u fabrici grupe Stellantis u poljskom gradu Tihi. Model kojim je postignut rekord, a koji je poručio kupac iz Francuske, je 500 hybrid sa lakim hibridnim sistemom od 70 KS.

U 2020. godini, modeli 500 i Panda Hybrid, zajedno sa Lancia Ypsilon, su isporučeni do ukupno 110,000 kupaca, pri čemu su 500 i Panda činili više od 50% ukupne prodaje. Od izlaska na tržište do danas, ova tri modela su prodata u ukupno 155,000 primeraka.

Rezultat od 2,5 miliona proizvedenih primeraka znači da je model 500 oborio rekord poljske fabrike za ukupnu proizvodnju jednog modela, više od druge generacije modela Panda (2.168.000 primeraka) i modela Fiat 126p (2.166.000).

Ikona brenda Fiat koja se proizvodi u Poljskoj od 2007. je odmah postigla – i nastavlja da postiže – velike uspehe na međunarodnim tržištima, u toj meri da se isporučuje kupcima u preko 100 zemalja širom sveta. Takođe, 80% je prodato van Italije, čineći ga najinternacionalnijim automobilom brenda Fiat i ambasadorom krilatice Proizvedeno u Italiji.

Glavna tržišta, pored Italije, su Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Nemačka, Španija, Belgija, Holandija, i daleke zemlje poput Japana. 500 je stigao čak i na egzotična tržišta poput Kajmanskih Ostvra, Kurasaoa, Sv. Martina, Senegala i Gane.

SUPER TEST: Fiat 500 Hybrid Launch Edition

Fiat 500 je završio 2020. kao evropski lider u segmentu gradskih automobila sa impresivnim i rekordnim tržišnim udelom od 17,7%, time ponavljajući rezultat postignut godinu dana ranije, nakon što je i povećao svoj udeo u segmentu za tri procenta.

Ove rekordne brojke pokazuju da je model konzistentno cenjen i popularan kod kupaca. Takođe, jedan je od najnagrađivanijih automobila na svetu, što je dokazano sa preko 60 međunarodnih trofeja koje je osvojio od početka svoje proizvodnje. To uključuje prestižne nagrade „Automobil godine 2008“, „EuroCarBody 2007“, „Auto Europa 2008“, „Najbolje dizajniran automobil 2009“, „Zlatni Kompas 2011“ i „Najlepši automobil na svetu“.

Nakon predstavljanja prve generacije 1957. godine, preko 6,7 miliona primeraka modela 500 je prodato širom sveta. Ovo je potvrda do koje mere je ikona brenda Fiat postala deo kolektivne mašte generacija vozača: različitih godina, ukusa i nacionalnosti. Tajna njegovog svetskog uspeha leži u tome što neprestano evoluira, a ostaje veran svom identitetu. Uspeh se takođe duguje mnogim specijalnim serijama predstavljenim tokom nedavnih godina, pokazujući da je Fiat 500 oduvek bio trendseter, sa sposobnošću da se reinterpretira u saradnji sa drugim kultnim brendovima – od mode do brendove luksuzne nautike, od umetnosti do sveta sporta – udišući život u jedinstvene verzije, i istražujući neistraženo za ovaj gradski automobil. Ove verzije uključuju upečatljive Diesel, Gucci, Gq i Collezione izdanja, povezana sa svetom mode, izvanredne Riva i Abarth Rivale, originalne Anniversario i 560, za proslavljanje originalnog automobila iz 1957, i 500 Mirror u oblasti povezanosti i 120th Anniversary.

SUPER TEST: Fiat 500 Hybrid Launch Edition

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Dobro, ali mnogo malo [...]

Preuzmite Auto magazin za android