Auto magazin

Kia EV6 do stotke stiže za 3,5 sekunde!

Kia EV6 do stotke stiže za 3,5 sekunde!
30.03.2021.

1

Kia je upravo predstavila auto sa kojim pravi ozbiljan iskorak u oblasti čisto električnih vozila. Novi EV6 je ozbiljna limuzina koja staje na crtu konkurentima kao što su Tesla modeli.

Sa druge strane, u pogledu komfora i prostranosti konkuriše daleko većim modelima, pre svega zahvaljujući dugom međuosovinskom rastojanju od 2900 milimetara, što je je za 86 milimetara više nego kod novog Sorenta sa sedam sedišta!

Kia EV6

Naravno, unutrašnjošću dominiraju displeji. Oba imaju po 12 inča dijagonalu, i displej instrumenata i displej multimedije. Za ozvučenje sepobrinuo brend Meridian sa 14 zvučnika i Active Sound Design tehnologijom. To znači da ima generator zvuka koji stvara efekat kao da je pod haubom SUS motor.

Kia EV6

Zapremina prtljažnika je 520 litara, odnosno 1300 kada se obore nasloni zadnjih sedišta. Suvišno je pominjati da Kia EV6 ima sve moguće bezbednosne sisteme, uključujući i poluautonomnu vožnju sa automatskim prestrojavanjem za koje je dovoljno da vozač samo dâ migavac, a auto će sve drugo odraditi sam.

Kia EV6

Pogon će biti u dve varijante – na zadnjim i na sva četiri točka! Prva varijanta je sa baterijom kapaciteta 58 kWh i motorom koji pokreće zadnje točkove snage 170 KS i 350 Nm. Ukoliko ima i prednji motor, ukupna snaga sistema je 235 KS i 605 Nm. U ovoj kombinaciji Kia EV6 do stotke stiže za 6,2 sekunde.

Kia EV6

Sledeća varijanta je sa baterijom kapaciteta 77,4 kWh i jačim zadnjim motorom od 228 KS i 350 Nm. Ukoliko ima pogon na sva četiri točka, ukupna snaga sistema je 325 KS i 605 Nm. U ovoj varijanti iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za 5,2 sekunde. Autonomija je 510 kilometara po novom WLTP ciklusu.

Kia EV6

Na kraju, Kia EV6 GT predstavlja najsnažniju varijantu, koja je, verovali ili ne, brža od Porschea Taycan 4S! Proizvodiće se isključivo sa pogonom na sva četiri točka. Ukupna snaga sistema je 585 KS i 740 Nm, što je dovoljno da do 100 km/h stigne za 3,5 sekunde!

Kia EV6

Maksimalna brzina najsnažnije verzije bi trebalo da bude 260 km/h, ali je zato autonomija smanjena na 405 kilometara. Imaće i elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, što obećava sjajne vozne karakteristike i upravljivost na nivou sportskih automobila…

Kia EV6Kia EV6Kia EV6

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]