Prvi put u istoriji – BMW M3 dobio karavan verziju!

1

Audi RS4 Avant i Mercedes-AMG C63 Estate konačno dobijaju konkurenciju pošto je BMW predstavio prvi M3 Touring.

Godinama se pričalo da će BMW predstaviti M3 i u karavan varijanti a evo sada se sve obistinilo: M3 Touring je zasnovan na M3 Competition i ima tvin-turbo 3,0-litarski šestocilindarski motor koji razvija 510 KS i 650 Nm.

BMW M3 Touring

Povezan je isključivo sa automatskim menjačem sa osam brzina, koji snagu šalje na standardni M xDrive sistem pogona na sva četiri točka.

Ovo podešavanje omogućava M3 Touring da iz stanja mirovanja do 100 km/h stigne za 3,6 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 280 km/h.

BMW M3 Touring

Naravno, M3 Touring je takođe opremljen sportskim ogibljenjem i Active M diferencijalom. Točkovi su prečnika 19 i 20 inča a kočnice mogu da se poruče sa opcionim karbonsko-keramičkim diskovima.

Zahvaljujući svim ovim poboljšanjima, M3 Touring je uspeo da pređe Nürburgring stazu za 7:35.060, što je novi rekord za karavane.

BMW M3 Touring

Što se tiče ostatka automobila, manje-više sledi stope M3 i M4 Coupe modela. Uz sve to, karavn nudi i dodatnu praktičnost u vidu velikog prtljažnika od 500 litara.

Lepa vest je da se posebno otvara i zadnje staklo, dok su vrata gepeka električno pokretana.

BMW M3 Touring

Što se tiče enterijera, ovde su primenjeni svi noviteti iz redizajnirane Serije 3, što će reći da ima novi veliki zakrivljeni displej koji se sastoji od 12,3-inčne digitalne instrument table i 14,9-inčnog multimedijalnog sistema. Pridružuju im se sportska sedišta od Merino kože i sportski volan.

Novi BMW M3 Touring će krenuti u proizvodnju u novembru, a nemački kupci mogu da ga naruče uveć od septembra.

BMW M3 Touring BMW M3 Touring BMW M3 Touring BMW M3 Touring

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring