Auto magazin

Range Rover pickup by Startech

Range Rover pickup by Startech
15.04.2015.
Nije prvoaprilska šala!

Tjuner Starteh je otišao korak dalje od konkurencije i predstavio je svoju viziju pik-apa nastalog na luksuznom i izuzetno brzom SUV-u "rejndž rover". Ovo nije prvoaprilska šala, auto će biti predstavljen na Salonu automobila u Šangaju za nedelju dana

Šta znači imati “petlju” u današnjem svetu tjunera? Vidimo kako renomirane garaže podižu performanse serijskih automobila u nebesa, a neki se odlučuju da dodacima na karoseriji i u kabini automobil u potpunosti diferenciraju od izvornog modela, pa makar to značilo odlazak u kranji kič koji može da se dopadne tek ponekom klijentu.

Auto magazin range rover pick up 02

Tek poneki je i dovoljan, jer su to i brojke u kojima se izrađuju tjunirani automobili te vrste. Međutim, pažnju nam je privukla prerada koja je izuzetno hrabra, jedinstvena i, mi duboko verujemo, nimalo zastranila u glib preskupog i nepotrebnog “tjuniranog” lima (čast izuzecima) koji se nudi kupcima koji uglavnom nemaju oformljen sopstveni ukus.

Starteh je jedna od retkih tjuning kuća koja je imala hrabrost da u potpunosti promeni izgled, namenu i klasu automobila koje obrađuje. Na bazi vrlo luksuznog i sportskog SUV-a “rejndž rover” napravili su unikatni pik-ap.

auto magazina magazinauto.com startech range rover pickup pi ap

Da bi to postigli, odsekli su dobar deo krova iznad prtljažnika. Kako bi ukrutili šasiju i napravili zadnji poklopac koji se pretvara u električno pokretanu platformu, koristili su aluminijum, specijalni čelik i ugljena vlakna.

Tovarni deo je obložen specijalnom plastikom i ima dužinu od vrlo upotrebljivih 110 cm, dok otvorena zadnja vrata dodaju još 60 cm za kabasti teret.

Starteh je izmenio ogibljenje. Prednji trag točkova je proširen za 80 milimetara, a montirani su točkovi prečnika čak 23 inča.

auto magazina magazinauto.com startech range rover pickup pi ap

Benzinski V8 motor zapremine pet litara sa kompresorom pojačan je za 16 KS, na 526 “konja”, zahvaljujući specijalnom izduvnom sistemu. Tjuner navodi da je ovom hiper pik-apu za ubrzanje iz mirovanja do “stotke” potrebno samo 5,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Da li je ovo ultimativni odgovor za nikad zaboravljeni i kultni pik-ap “lamborgini LM 002” od pre trideset godina? Nadamo se da nije!

auto magazina magazinauto.com startech range rover pickup pi ap

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]