Auto magazin

Raskoš i hedonizam: Mercedes S-Klase

Raskoš i hedonizam: Mercedes S-Klase
12.08.2020.

Mercedes je pripremio još nekoliko novih detalja o S klasi, koji bi uskoro trebalo da bude premijerno prikazana. Dizajneri su stvorili ambijent za prijatan osećaj sa laundž karakterom koji je obeležen elegancijom i visokim kvalitetom.

Komandna tabla sa novom arhitekturom, umetničkim pristupom dizajna površina i ergonomskim rasporedom ekrana predstavlja poseban utisak. Posebno privlačna verzija je furnir od drveta sa otvorenim porama prožet delikatnim umecima od pravog aluminijuma.

LED tehnologija omogućava interaktivno osvetljenje u unutrašnjosti: Aktivno ambijentalno osvetljenje je sada integrisano u sisteme pomoći u vožnji i može da vizuelno podrži upozorenja. Na primer, Active Blind Spot Assist upozorava na predstojeći sudar sa animacijom crvenog svetla. Pored toga, povratne informacije su moguće, na primer, pri upravljanju sistemom za kontrolu klime ili glasovnim asistentom „Hey Mercedes“.

Detalji glavnih novina

Ambijentalno osvetljenje: Koristi optička vlakna napravljena od prozirnog materijala. Svetlost osnovnih boja crvene, zelene i plave koje stvaraju led izvori svetla, reflektuju se na granici između optički gušćeg i optički manje gustog materijala. Pored statičkog svetla, boje se mogu naizmenično menjati duž celog optičkog vlakna u cilju ostvarenja željenog efekta.

Aktivno ambijentalno osvetljenje stvara grupa svetlosnih izvora koja se sastoji od oko 250 LED svetla raspoređenih jedno pored drugog na udaljenosti od 1,6 cm u unutrašnjosti vozila kao dodatna svetlosna ravan.

Optika je dizajnirana da stvara kontinuiranu liniju svetlosti. Umreženim LED svetlima upravlja se u stvarnom vremenu preko CAN magistrale podataka. Zahvaljujući frekvenciji rada koja može ići i do 25 Hz, ljudsko oko je u stanju da opazi dinamičke scenarije osvetljenja.

ENERGIZING seat kinetics: ENERGIZING seat kinetics koristi električno podešavanje sedišta. Kada vozač odabere ovaj program, nagib jastuka i naslona sedišta višestruko se prilagođava koristeći postavke sedišta koje su vozač i suvozač postavili kao početnu poziciju („Home“ poziciju).

Promene su minimalne – nekoliko milimetara ili stepeni nagiba. Prvo se sedište premešta u „zatvoreni” položaj (pri čemu je jastuk sedišta nagnut prema nazad a naslon prema napred), a zatim sledi u odgovarajući „otvoreni” položaj sa suprotnim nagibom. Ako su ugrađena multikonturna sedišta, ENERGIZING seat kinetics uključuje i funkciju podrške u lumbalnom delu.

ENERGIZING seat kinetics poboljšava zdravlje kičme, jer prirodno naprezanje i opuštanje mišića, zglobova i pršljenova može dovesti do opuštanja mišića i poboljšanog snabdevanja hranljivim materijama u zglobovima i pršljenovima.

ENERGIZING seat kinetics zasnovan je na patentiranom algoritmu i nudi tri programa za kratka, srednja i duga putovanja. Oni se razlikuju u zavisnosti od broja ciklusa podešavanja. Pogodan izbor programa je vizuelno omogućen preko centralnog displeja MBUX-a (Mercedes-Benz User Experience).

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

1 komentar

  1. Rent a car Beograd
    Rent a car Beograd August 13, 03:25

    Treba se navići na ovo 🙂

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Obožavam Hyuindai vozila. Bolje su od evropskih iako to neće niko da prizna Često iznajmljujem [...]

Meceds ML320 2009 DizelPoceo da upozorava da kljuc ne pripada tome autu.Kasnije je poceo da [...]

Dačija pravi odlične automobile, Iznajmio sam u Menadđeru Express Daciju Sandero Automatik i mogu da [...]

Pic

Zanimljivo rešenje [...]

Nema bolje opcije za odmor od kampera, ne zavisiš od hotela, moetala, restorana itd. Sam [...]

Koja je cena zadnjeg lonca remus za golf 4 gti 1.8T 110kw? [...]

Preuzmite Auto magazin za android