Auto magazin

Redizajn i za modele Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio

Redizajn i za modele Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio
08.05.2020.

Krajem prošle godine Alfa Romeo je redizajnirao svoja dva jedina modela u gami – Giuliettu i Stelvio. Sada stižu i visokoperformansne verzije sa oznakom Quadrifoglio.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioPre svega, treba reći da je motor ostao nepromenjen. To je V6 zapremine 2,9 litara sa dve turbine. Maksimalna snaga je 510 konja a maksimalni obrtni moment 600 njutn-metara.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioGiulia Quadrifoglio ima zadnji pogon dok se kod Stelvija snaga prenosi na sva četiri točka. Oba modela kao standard imaju vektorisanje obrtnog momenta (Alfa Active Torque Vectoring system) koji pomaže u održavanju optimalne stabilnosti, ne samo u krivinama već i na pravcu pri maksimalnom ubrzanju.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAlfin selektor režima vožnje, Alfa DNA, ima trkački i Alfa Active Aero mod. Oba rade u kombinaciji sa Alfinom dinamičkom kontrolom šasije.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioČetvorostruki završetak izduvnog sistema je standard, a za one koji žele više, Alfa je pripremila titanijumski auspuh koji dolazi iz Akrapovič radionice. Točkovi su prečnika 21 inč.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioVelike izmene su i u unutrašnjosti. Izmenjen je volan kao i ručica menjača, a redizajn je primenjen i na centralnoj konzoli, sa novim velikim displejem dijagonale 8,8 inča.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioSada ima više mesta za odlaganje sitnica, mogu da stanu veći mobilni telefoni, a zanimljivo je i to što će kupci moći da se odluče za zelenu ili crvenu boju sigurnosnih pojasa.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioSedišta su standardno presvučena alkantarom, a ko želi, može da doplati za perforisanu kožu. Kao opcija, dostupna su i Sparco sedišta od ugljenih vlakana.

Redizajnirani Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio stižu u prodajne salone ovog leta.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-Quadrifoglio

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

1 komentar

  1. Rent a car Beograd
    Rent a car Beograd May 08, 17:25

    Prlep auto i prelepo stoji ova boja

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Obožavam Hyuindai vozila. Bolje su od evropskih iako to neće niko da prizna Često iznajmljujem [...]

Meceds ML320 2009 DizelPoceo da upozorava da kljuc ne pripada tome autu.Kasnije je poceo da [...]

Dačija pravi odlične automobile, Iznajmio sam u Menadđeru Express Daciju Sandero Automatik i mogu da [...]

Pic

Zanimljivo rešenje [...]

Nema bolje opcije za odmor od kampera, ne zavisiš od hotela, moetala, restorana itd. Sam [...]

Koja je cena zadnjeg lonca remus za golf 4 gti 1.8T 110kw? [...]

Preuzmite Auto magazin za android