Auto magazin

Redizajn i za modele Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio

Redizajn i za modele Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio
08.05.2020.

Krajem prošle godine Alfa Romeo je redizajnirao svoja dva jedina modela u gami – Giuliettu i Stelvio. Sada stižu i visokoperformansne verzije sa oznakom Quadrifoglio.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioPre svega, treba reći da je motor ostao nepromenjen. To je V6 zapremine 2,9 litara sa dve turbine. Maksimalna snaga je 510 konja a maksimalni obrtni moment 600 njutn-metara.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioGiulia Quadrifoglio ima zadnji pogon dok se kod Stelvija snaga prenosi na sva četiri točka. Oba modela kao standard imaju vektorisanje obrtnog momenta (Alfa Active Torque Vectoring system) koji pomaže u održavanju optimalne stabilnosti, ne samo u krivinama već i na pravcu pri maksimalnom ubrzanju.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAlfin selektor režima vožnje, Alfa DNA, ima trkački i Alfa Active Aero mod. Oba rade u kombinaciji sa Alfinom dinamičkom kontrolom šasije.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioČetvorostruki završetak izduvnog sistema je standard, a za one koji žele više, Alfa je pripremila titanijumski auspuh koji dolazi iz Akrapovič radionice. Točkovi su prečnika 21 inč.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioVelike izmene su i u unutrašnjosti. Izmenjen je volan kao i ručica menjača, a redizajn je primenjen i na centralnoj konzoli, sa novim velikim displejem dijagonale 8,8 inča.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioSada ima više mesta za odlaganje sitnica, mogu da stanu veći mobilni telefoni, a zanimljivo je i to što će kupci moći da se odluče za zelenu ili crvenu boju sigurnosnih pojasa.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioSedišta su standardno presvučena alkantarom, a ko želi, može da doplati za perforisanu kožu. Kao opcija, dostupna su i Sparco sedišta od ugljenih vlakana.

Redizajnirani Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio stižu u prodajne salone ovog leta.

Auto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-QuadrifoglioAuto-magazin-Srbija-Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-and-Stelvio-Quadrifoglio

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Rent a car Beograd
    Rent a car Beograd May 08, 17:25

    Prlep auto i prelepo stoji ova boja

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android