Auto magazin

Redizajniran Hyundai i10: svež dizajn, nove opcije

Redizajniran Hyundai i10: svež dizajn, nove opcije
01.03.2023.

Hyundai Motor je predstavio redizajnirani i10, unapređenog i osveženog dizajna. Kupci mogu da izaberu sportsku i10 N Line varijantu, koja je inspirisana Hyundaijevim N modelima visokih performansi.

Hyundai je takođe dodao napredne funkcije za povezivanje, elemente za unapređenje udobnosti i tehnologiju koja se obično može videti samo u višim segmentima.

Hyundai i10

Kupci će moći da biraju između devet boja eksterijera od kojih su dve potpuno nove: Lumen Grey, sjajna svetlo siva boja sa bisernom završnom obradom, i Meta Blue sa svojim plavičasto-ljubičastim odsjajima, bisernom završnom obradom i crnim dvobojnim krovom.

Hyundai i10

Prednja LED dnevna svetla (DRL) su integrisana u sportsku široku prednju masku oblika pčelinjeg saća.

Pored toga, zadnja LED kombinacija svetala sada prikazuje slovo ‘H’ na horizontalnoj liniji prtljažnika. Model takođe ima novodizajnirane  alu felne od 15 inča.

Hyundai i10

Enterijer je opremljen plavim ambijentalnim osvetljenjem na prednjim sedištima. Presvlake su od tartan tekstila sa vertikalnim ljubičastim linijama, kao i ljubičastim detaljima na šavovima i otvorima za ventilaciju sedišta.

Hyundai i10

Hyundai i10 N Line ima dizajnerske karakteristike inspirisane moto sportom, uključujući drugačije branike, umetke i crvene detalje.

Hyundai i10

Nasloni sedišta imaju tekstil sa tri crvene linije. Model se isporučuje sa novim alu felnama od 16 inča.

Hyundai i10

Nove tehnologije uključuju standardnu LCD instrument tablu od 4.2 inča , USB tip-C za prednja i zadnja sedišta, drugu generaciju sistema eCall baziranog na 4G mreži i ažiriranja mape Over The Air (OTA).

Hyundai i10

I dalje su u ponudi multimedija od 8 inča, Audio video navigacija (AVN), bežično Apple CarPlay i Android Auto povezivanje i bežično punjenje.

Model sa standardnom opremom se isporučuje sa više Hyundai Smart Sense bezbednosnih funkcija. Pomoć u izbegavanju frontalnog sudara (FCA) za ‘Grad’, ‘Međugradsku vožnju’ i  ‘Pešake’ je proširena i sada uključuje i ‘Bicikliste’.

Hyundai i10

FCA pomaže da se detektuje i izbegne potencijalna nezgoda sa preprekama ispred vozila.

Pomoć u praćenju trake (LFA) koristi kontrolu u upravljanju kako bi pomogla da auto ostane u saobraćajnoj traci kojom se trenutno kreće.

Hyundai i10

Upozorenje na putnike na zadnjem sedištu (ROA) podseća vozača porukom upozorenja na instrument tabli ako se zadnja vrata otvore tokom vožnje, kako bi se sprečilo da bilo ko ili bilo šta na zadnjem sedištu ostane iza.

Hyundai i10

Kao i njegovi prethodnici i on nudi zapreminu prtljažnika od 252 litre sa podignutim naslonima sedišta i zapreminu od 1,050 litara sa preklopljenim sedištima, dvostruko dno, preklapanje zadnjih sedišta jednom rukom i zadnju kameru.

Hyundai i10

Početak proizvodnje novog i10 je planiran u aprilu 2023. u Hyundaijevoj fabrici u Izmitu, Turska. Očekuje se da će se prvi redizajnirani i10 primerci pojaviti na evropskim ulicama u drugoj polovini godine.

Hyundai i10

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad