Redizajnirana Honda Civic

Iako je novi "sivik" tek dve godine na evropskom tržištu, Honda je pretpremijerno predstavila redizajniran model. Izmenjeni su neki detalji na karoseriji, a uveden je i novi multimedijalni sistem na Android platformi. Motori nisu menjani

Honda je pretpremijerno predstavila redizajniran “sivik”. Izmenjeni su neki detalji na karoseriji, a uveden je i novi multimedijalni sistem na Android platformi. Motori nisu menjani.

Auto magazin Honda Civic redizajn 1
Honda Civic Sport – po ugledu na Type R

Restilizovanu “hondu sivik” lako ćete prepoznati po potpuno novim farovima i zadnjim svetlima. Dnevna svetla više nisu postavljena nisko u usisnicima vazduha, već su sada sastavni deo farova u vidu LED trake koja formira strog izgled u skladu sa sportskim karakterom automobila.

Auto magazin Honda Civic redizajn 4

Zadnja svetla su takođe izmenjena u tom smislu što su i ovde postavljeni LED elementi u vidu trake a ne tačkasto kao do sada. Uz sve to, sada drugačije izgledaju oba branika, kao i bočni spojleri. Naravno, sve ove izmene se odnose na hečbek ali i “sivik turer”, odnosno karavan.

Auto magazin Honda Civic redizajn 2

Uveden je i specifičan paket opreme “sport”, čiji je cilj da asocira na “tajp R” verziju. To je plavi automobil na slikama, a ništa manje sportski ne izgleda ni klasična varijanta koja je na fotografijama u sivoj boji.

Auto magazin Honda Civic redizajn 7
Ovako će od sada izgledati standardna verzija Honde Civic

Delimično je redizajniran i enterijer. Najveća novina je uvođenje multimedijalnog sistema na bazi Androida 4.0.4 sa displejem dijagonale sedam inča sa moćnošću korišćenja “svajp” funkcije. Na sedištima su primenjene nove tkanine a komandna tabla je standardno obložena materijalom u stilu brušenog aluminijuma ali ovoga puta u crnoj boji.

Auto magazin Honda Civic redizajn 6
Unutrašnjost Honde Civic Sport sa novim multimedijalnim sistemom baziranim na Androidu

Motori su ostali nepromenjeni. “Sivik sport” pokreće 1,6 dizelaš od 120 KS, kao i atmosferski benzinac zapremine 1,8 litara sa 142 KS. Međutim, možda najvažnija novina je uvođenje Hondinog “siti brejk aktiv” sistema (CTBA) koji uz pomoć radarskih senzora automatski zaustavlja vozilo ispred prepreke do brzine od 30 km/h u slučaju da se pojavi opasnost od sudara. Ovaj zaista koristan uređaj za bezbednost će biti dostupan u svakom “siviku”, navodi se u Hondinom saopštenju za novinare.

Auto magazin Honda Civic redizajn 5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring