Redizajnirana Opel Astra dobila motore PSA grupacije

Opel Astra je poslednji model pod nemačkim brendom koji je razvijen od strane kompanije General Motors. Bilo je pitanje vremena kada će se i ovaj auto prilagoditi novonastaloj situaciji, od kako je PSA grupacija kupila marku iz Riselshajma.

Redizajn Opel Astre zapravo nije doneo mnogo izmena. Najupečatljivije su na branicima, nove su felne, dok je sve ostalo na karoseriji manje-više isto kao i ranije.

auto-magazin-srbija-2020-opel-astraOno što je potpuno drugačije jesu motori. Astra više neće imati ni jedan motor poreklom iz GM-a, već su svi iz PSA grupacije.

To znači da će Astra od sada imati trocilindarske motore zapremine 1,2 litra, i to u tri nivoa snage – od 110, 130 i 145 konjskih snaga. Svaki od njih imaće šestostepeni manuelni menjač.

auto-magazin-srbija-2020-opel-astraZa sada je predviđen samo 1,5 dizelaš ali ne i 2,0. Ugrađivaće se slabija i jača varijanta od 105 i 122 konjske snage. Jači će se prodavati i sa devetostepenim automatikom.

Opel Astra je dobila nove amortizere, kao i novu, precizniju kameru za praćenje saobraćaja, koja omogućava automatsko kočenje sa prepoznavanjem pešaka i biciklista.

auto-magazin-srbija-2020-opel-astraPrimetili smo i potpuno nove instrumente, koji su najlepša kombinacija analognog i digitalnog. U poređenju sa ostalim modelima PSA grupacije, Astra je zadržala nemački karakter, strog i haj-tek orijentisan.

auto-magazin-srbija-2020-opel-astraauto-magazin-srbija-2020-opel-astraauto-magazin-srbija-2020-opel-astra

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring