Auto magazin

Redizajnirana Toyota Prius+

Redizajnirana Toyota Prius+
09.10.2014.
I dalje jedini hibrid sa sedam sedišta

Jedini automobil sa hibridnim pogonom i sedam sedišta u Evropi je redizajniran. "Tojota prijus plus" je dobio potpuno novu prednju masku sa novim farovima a kompletan prednji kraj je sada prilagođen novom vizuelnom identitetu Tojote koji je započet sa restilizovanim modelom "jaris"

Jedini automobil sa hibridnim pogonom i sedam sedišta u Evropi je redizajniran. “Tojota prijus plus” je dobio potpuno novu prednju masku sa novim farovima a kompletan prednji kraj je sada prilagođen novom vizuelnom identitetu Tojote koji je započet sa restilizovanim modelom “jaris”.

Auto magazin Toyota Prius+ 3

Auto je dobio LED dnevna svetla ali i delimično izmenjen zadnji kraj. U unutrašnjosti je bilo neznatnih izmena koje se pre svega odnose na boju materijala na centralnoj konzoli, tako da je sada veliki okrugli preklopnik klima-uređaja u metalik srebrnoj boji, kao i prostor oko ručice menjača.

Auto magazin Toyota Prius+ 1

Nov je displej dijagonale 4,2 inča koji pruža osnovne informacije o automobilu, ozvučenju i “klimi”. U saopštenju za novinare Tojote se navodi da je unapređen i upravljački mehanizam sa boljim voznim karakteristikama a nešto drugačije je podešeno i ogibljenje. Uz to, fabrika se pobrinula da popravi i zvučnu izolaciju na zadnjim bočnim stranicama.

Auto magazin Toyota Prius+ 2

Kao i do sada, “prijus plus” pokreće hibridni sistem koji čine benzinac od 99 “konja” i elektro-motor snage 82 KS, a ukupna deklarisana snaga sistema je 136 konjskih snaga. Iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za 11,3 sekunde, dok je maksimalna brzina 165 km/h. Prosečna potrošnja iznosi 4,1 l/100 km. Novina je i to da “prijus plus” od sada ispunjava Euro 6 norme o emisiji izduvnih gasova, uz prosečnu emisiju ugljen-dioksida od 96 grama po kilometru.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]