Auto magazin

Redizajnirani Ford Focus dobio ogroman displej

Redizajnirani Ford Focus dobio ogroman displej
15.10.2021.

1

Posle predstavljanja redizajnirane Ford Fieste, Ford osvežava Focus sa mnogo revizija iznutra i spolja. Auto je dobio standardne LED farove sa ugrađenim svetlima za maglu. Bolje verzije imaju “matrix” svetla sa preskakanjem vozila ispred.

Osvežene su sve verzije Focusa, uključujući sportsku ST-Line i robusni Active.

Ford Focus

Do velike promene je došlo u kabini gde se restilizovani Focus prebacuje na Ford -ov najnoviji infotainment sistem. Poseduje veći 13,2-inčni ekran osetljiv na dodir sa podrškom za bežična ažuriranja, kao i bežičnu integraciju Apple CarPlay i Android Auto.

Ford Focus

Veći ekran eliminisao je fizičke kontrole za podešavanje klima-uređaja kako bi centralnu konzolu učinio manje pretrpanom, mada smo sigurni da će nekima nedostajati tradicionalni tasteri i dugmići.

Ford Focus

Što se tiče motora, standardne verzije Focusa dobijaju 1,0-litarski, trocilindrični benzinski agregat sa turbopunjačem snage 125 i 155 KS koja se prenosi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača ili novog sedmostepenog sa dvostrukim kvačilom.

Ford Focus

EcoBoost je dobio tehnologiju lakog hibrida od 48 volti za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. Alternativno, motori će moći da se poruče i bez elektrifikacije. U tom slučaju raspolažu sa 100 KS i 125 KS.

Ford Focus

Ford je odlučio da dizel i dalje održava u životu; četvorocilindrični 1,5-litarski EcoBlue se može poručiti sa 95 ili 120 KS. Obe konfiguracije se isporučuju sa standardnim šestostepenim manuelnim menjačem, dok se snažniji agregat može opciono poručiti sa osmostepenim automatikom.

Ford Focus

Nema nikakvih većih izmena na polju mehanike u Focusu ST, koji se isporučuje sa turbo-benzincem od 2,3 litre, sa ukupno 280 KS.

Ford Focus

Praktični karavan nije zaboravljen. Dobio je svestraniji teretni prostor sa vertikalnom pregradom, kao i poseban deo obložen gumenom patosnicom za spuštanje prljavih predmeta.

Ford FocusFord Focus

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]