Redizajnirani Mercedes GLE i GLE Coupe samo kao hibridi

Mercedes je predstavio redizajnirani GLE. Može da se pohvali novom tehnologijom koja ga čini sposobnijim za terensku vožnju, inteligentniji MBUX sistem i novu GLE 400e 4Matic plug-in hibridnu verziju.

Novi plug-in hibrid GLE 400e ima 2,0-litarski, četvorocilindrični motor i elektromotor ukupne snage sistema od 252 KS.

Mercedes GLE

Potpuno električni domet baterije od 23,3 kWh tek treba da bude objavljen, ali će Mercedes ponuditi opcioni punjač od 60 kW jednosmerne struje (DC) kako bi punjenje bilo što brže.

GLE 350 de 4MATIC će pokretati 2,0-litarski dizel motor koji, zajedno sa svojim elektromotorom obezbeđuje 197 KS.

Mercedes GLE

Svi ostali pogonski agregati će dobiti tehnologiju lakog hibrida od 48 volti, što znači da će na našem tržištu za njih biti vrlo jeftina registracija.

Mercedes GLE 300 d 4MATIC i GLE 450 d 4MATIC, će isporučivati 269, odnosno 367 KS), respektivno.

Mercedes GLE

Takođe će dodati off-road režim u infotainment sistemu, koji vozaču pruža informacije o maksimalno savladivim uglovima kako ne bi došlo do prevrtanja.

Sistem takođe radi sa kamerama od 360 stepeni kako bi obezbedio pogled na „providnu haubu“, što vozaču daje bolji pogled na teren koji ga okružuje.

Mercedes GLE

Pored toga, Mercedes je GLE-u dodao i novi planer ruta ukoliko vučete prikolicu. On određuje rute pogodne za vožnju sa prethodno definisanom prikolicom na osnovu informacija o njenoj težini, visini, širini i još mnogo toga.

Mercedes GLE

Da bi pomogao pri parkiranju prikolice kada stignete na svoju lokaciju, pomoć pri manevrisanju prikolice sada radi sa sistemom zasnovanim na kameri i automatski reguliše upravljanje GLE-om do brzine od 4,5 km/h.

Mercedes GLE

Sistem koji pokreće ove aplikacije, MBUX, u svojoj drugoj generaciji je inteligentniji nego ikada. Iako su ekrani unutar GLE-a ostali iste veličine (12,3 inča), više podešavanja vozila i udobnosti se mogu kontrolisati preko ekrana osetljivog na dodir.

Mercedes GLE

Bežični Android Auto i Apple CarPlay su takođe sada dostupni, dok je Mercedesov glasovni asistent dobio još više mogućnosti i biće sve bolji zahvaljujući ažuriranjima putem bežične mreže.

Mercedes navodi da su brojne karakteristike unutrašnjosti pozajmljene od Maybacha GLS i S-klase. To uključuje novi volan sa senzorskim površinama…

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring