Rekordna prodaja vozila marke Jeep

Pozitivni rezultati poslovanja brenda Jeep nastavljeni su i u martu, koji ne samo da je bio 17. uzastopni mesec rasta prodaje u EMEA regionu na godišnjem nivou, već je bio i mesec sa najvećim ikada zabeleženim brojem prodaja, sa preko 12.270 registracija, od čega 2.990 u Italiji, 2.190 u Ujedinjenom Kraljevstvu, 1.357 u Nemačkoj i 1.267 na Bliskom istoku.

Mart 2015. godine oborio je prethodni najviši rekord iz decembra 2014. godine sa 10.440 prodatih primeraka u EMEA regionu. U prvom kvartalu 2015. godine, Jeep je ostvario rast od 88% u EMEA regionu, u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

The all-new 2014 Jeep Cherokee Trailhawk model with the standard

Za mart mesec, rast je iznosio 124% u odnosu na prošlu godinu, sa 434% u Francuskoj, 397% u Ujedinjenom Kraljevstvu, 260% u Španiji i 249% u Italiji, što su zemlje sa najboljim rezultatima. Ovakav uspeh postignut je ne samo zahvaljujući najnovijem vozilu linije Jeep modela, potpuno novom modelu Jeep Renegade, već i zahvaljujući uspehu modela Wrangler povećanom za 30.3% i kontinuiranom rastu modela Jeep Cherokee.

Jeep na Kopaoniku

Tokom prvog kvartala 2015. godine, na globalnom nivou, neke od evropskih zemalja ostvarile su najbolje prodaje za brendove Chrysler, Jeep, RAM i Dodge, sa Italijom na 3. mestu, Nemačkom na 5. mestu i Francuskom na osmom.

Auto magazin Jeep Renegade 3

Uzimajući u obzir da su te tri zemlje prodavale samo vozila brenda Jeep, to uspeh ovih evropskih zemalja čini još značajnijim. Novi Renegade, koji je sada dosledno među najprodavanijim modelima u svom segmentu, predvodnik je uspeha brenda Jeep u EMEA regionu. Od momenta puštanja u prodaju, septembra 2014. godine, prodato je ukupno 21.600 primeraka modela Renegade, od čega je samo u martu bilo 5.523 registracija.

Auto magazin Jeep Renegade 1

Na tržištima kao što je Italija, Renegade je bio drugi najprodavaniji automobil u svom segmentu (i treći najprodavaniji u prvom kvartalu). Pored toga, Renegade je trenutno u fazi predstavljanja u zemljama u kojima se vozi desnom stranom, kao što je npr. Ujedinjeno Kraljevstvo, sa 1.174 registracija za samo mesec dana nakon premijera, a uskoro će biti u prodaji i u Južnoafričkoj Republici, kao i na Bliskom istoku, istorijski bitnim tržištima za brend Jeep. Jeep Cherokee je takođe imao zapažen uspeh, a prednjače tržišta Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke i Italije.

All-new 2014 Jeep Cherokee Limited and Trailhawk models sport a

U prvom kvartalu, ovaj kompaktni SUV model bio je 3. u svom segmentu u Italiji. Jeep Grand Cherokee, „najnagrađivaniji SUV model svih vremena“, takođe je odigrao ključnu ulogu u prvom kvartalu, i bio je drugi najprodavaniji model u svom segmentu u Poljskoj, dok je u Italiji bio na trećem mestu.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring