Prvi detalji za novi BMW Serije 7

Bavarska kompanija naglašava da je nova "sedmica" lakša u odnosu na stari za 130 kilograma, kao i da će se koristiti najnoviji šestocilindrični motori uz osmostepeni "steptronik" menjač.

Nemamo običaj da objavljujemo špijunske snimke novih modela automobila tokom testiranja ali ovaj put situacija je drugačija. Naime, BMW je zvanično novinarima dostavio nekoliko podataka i fotografije još uvek kamuflirane “serije 7”.

auto magazin bmw series 7

Bavarska kompanija naglašava da je nova “sedmica” lakša u odnosu na stari za 130 kilograma, kao i da će se koristiti najnoviji šestocilindrični motori uz osmostepeni “steptronik” menjač.

Naglašeno je i to da će serijski biti opremljen sofisticiranim sistemom oslanjanja kao i dodatnim sistemima za kontrolu ogibljenja uključujući vazdušno oslanjanje sa automatskom nivelacijom karoserije.

auto magazin bmw series 7
Tu je i opcija za aktiviranje osvežavajućeg mirisa

 

Što se tiče multimedije novina je to da će se novim interfejsom upravljati ne samo na dodir preko ekrana već i gestikulacijom rukama, bez dodira. Pokrete ruke detektuje 3D senzor koji dodatno olakšava kretanje kroz menije i podešavanja.

auto magazin bmw series 7

Posebno će biti zanimljiv sistem koji omogućava parkiranje preko daljinskog upravljača. Na primer, ukoliko vam je garaža tesna, auto možete uparkirati tako što izađete iz njega i preko daljinskog ga navedete u svoje mesto.

auto magazin bmw series 7

Deo svega toga je i nova vrsta ključa koja će na sebi imati displej. Preko displeja na ključu koji je osetljiv na dodir će se obavljati i navedena operacija parkiranja.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring