Renault i Geely će zajednički razvijati SUS motore!

1

Ako ste pomislili da je velikim proizvođačima suđeno da zaustave proizvodnju motora sa unutrašnjim sagorevanjem, onda će vas najnoviji Renoov ugovor naterati da razmislite ponovo.

Francuski proizvođač automobila se udružio sa kineskim kolegama iz kompanije Geely kako bi potpisali partnerstvo i osnovali novu kompaniju fokusiranu na razvoj, proizvodnju i nabavku hibrida i “visoko efikasnih” motora sa unutrašnjim sagorevanjem u zajedničkom vlasništvu (50:50).

Prema Renoovom finansijskom direktoru, Tijeriju Pietonu, kompanija ne predviđa svet u kome će automobili na benzin i hibridna vozila predstavljati manje od 40 odsto tržišta 2040. godine.

Analitičari su takođe ukazali na poslovnu situaciju za povećanje količine SUS motora, prenose zapadni mediji. Marže su i dalje male za električna vozila, dok SUS opcije i dalje stvaraju profit. Iako se očekuje da će jaz između njih u budućnosti biti sve manji, nastavak pružanja usluga kupcima koji cene prednosti vozila na fosilna goriva može biti samo dobra vest za akcionare.

Novo zajedničko preduzeće će se sastojati od 17 pogona i pet centara za istraživanje i razvoj. To je takođe dobra vest za radnu snagu, sa oko 19.000 zaposlenih u preko 130 zemalja.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring