Renault Mégane sedan potvrđen za 2016.

Jedno je izvesno - novi Renault Mégane će dobiti sedan verziju a koje ime će poneti, pokazaće se možda već tokom proleća

Prema pisanju australijskih medija, sledeće godine bi trebalo da se pojavi sedan verzija novog “reno megana”, koja bi u Evropi i dalje trebalo da se zove “fluens”.

Doduše, s obzirom da nije postigao preveliki uspeh na Zapadu, nije isključeno da će uz novi imidž, koji bi trebalo da poboljša prodaju, dobiti i potpuno novo ime. Ako su “lagunu” ispustili tek tako i zamenili je “talismanom”, isti scenario lako može da se ponovi i sa “fluensom”.

U svakom slučaju, glavni šef razvoja “megana”, Fabris Garsia, potvrdio je da će se tokom 2016. pojaviti sedan verzija. Na žalost, on nije mogao da potvrdi da li će sedan biti konstruisan na novoj “CMF” mehaničkoj platformi ili će, ipak, biti zasnovan na mehanici treće generacije “megana”.

auto magazin srbija renault megane sedan
Na fotografijama je render koji je napravio Theophilus Chin

Ova poslednja opcija nam se čini kao najizvesnija, s obzirom da je jedan od najvećih ciljeva svakog proizvođača masovnih automobila – ušteda. Tako je bilo i sa “fluensom”, odnosno “meganom dženerejšn”, koji je u pogledu mehanike zapravio bio kombinacija “megana II” i “megana III”.

S obzirom da je u pitanju sedan namenjen siromašnijoj populaciji, odnosno, manje razvijenim zemljama, izvesno je da će premijera biti organizovana na nekom turskom, možda čak i kineskom sajmu automobila.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring