Renault Rafale u salonima širom Srbije

Beograd je imao čast da bude grad u kome će se održati prvo javno prikazivanje novog Renaulta Rafale. Premijeru je imao na sajmu automobila na proleće, gde je prikazan primerak u punoj opremi Esprit Alpine, sa hibridnim motorom.

U međuvremenu smo imali prilike da vozimo novi Renault Rafale na međunarodnoj prezentaciji koja je održana na putevima oko Sevilje u Španiji. Detaljan izveštaj o ovoj novinarskoj vožnji možete da pročitate u aktuelnom izdanju Auto magazina.

Renault Rafale

Sada je ozvaničen i početak prodaje u Srbiji, nakon što su formirane cene i precizni paketi opreme. Počinje od 44.990 evra. Možda na prvi pogled deluje kao pozamašna svota novca, ali u poređenju sa konkurentima nije ni skuplji ni jeftiniji.

Konkretno, konstruisan je na Renoovoj “CMF-CD” mehaničkoj platformi, i to u produženoj varijanti. Može se reći i da je Rafale kupe verzija Espasa, koji inače ima produženo međuosovinsko rastojanje u odnosu na Austral, sa kojim takođe deli platformu. S obzirom da Rafal ima i proširen trag točkova, kao i da je generalno nešto širi od svoje braće, možemo ga svrstati u D segment.

Renault Rafale

U ponudi su dva paketa opreme, Techno i Esprit Alpine. Oba se isporučuju sa hibridnim pogonom koji čine trocilindarski turbo-benzinac zapremine 1,2 litre i elektro-motor. Ukupna snaga sistema je 200 konja.

Oprema je vrlo bogata, s tim što u Esprit Alpine uključuje i ekskluzivne elemente kao što su unutrašnjost presvučena alkantarom, 4Control sistem upravljanja i na zadnjim točkovima, alu-felne prečnika 20 inča, Alpine logotip u naslonu sedišta sa pozadinskim osvetljenjem i brojne napredne bezbednosne sisteme.

Renault Rafale

Među dodatnom opremom su matriks farovi, elektro-podesiva sedišta sa masažom, hed-ap displej i ekskluzivni panoramski krov sa zatamnjivanjem tehnologijom tečnih kristala.

Kompletan cenovnik i više informacija o Novom Renault Rafale možete da pronađete na www.renault.rs.

Renault Rafale

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring