Auto magazin

Samo što nije: Opel Insignia Sports Tourer

Samo što nije: Opel Insignia Sports Tourer
17.10.2016.
Premijera uskoro

Po svoj prilici, Opel za mart 2017., oddnosno za sajam automobila u Ženevi priprema veliku premijeru - potpuno novu "opel insigniju" za koju je već spremna i karavan verzija

Posle osam godina provedenih na tržištu, red je bio da se “opel insignija” obnovi kako bi ravnopravno mogla da se bori sa novim rivalima u klasi.

Sudeći po špijunskim snimcima koji su se ovih dana pojavili na internetu, uskoro možemo da očekujemo premijeru potpuno nove “opel insignije” i to u karavan verziji.

auto magazin rs srbija 2017 opel insignia sports tourer

Dobro obavešteni izvori tvrde da će druga generacija velikog “opela” biti dosta veća u odnosu na prethodnika, kao i da će biti lakša za oko 200 kilograma.

Ukupna dužina bi trebalo da bude povećana za 15 centimetara, od čega bi na produženje međuosovinskog rastojanja moglo da ode deset santima.

auto magazin rs srbija 2017 opel insignia sports tourer

To znači da će “insignija” imati više mesta za putnike na zadnjim sedištima a pretpostavljamo da će biti povećan i prtljažnik koji je do sada imao zapreminu od 540 litara.

Dizajn je, naravno, potpuno nov i trebalo bi da sadrži dosta elemenata i ideja sa prototipa “opel monca koncept” iz 2013. godine.

auto magazin rs srbija 2017 opel insignia sports tourer

Motori bi dobrim delom trebao da budu preuzeti iz “astre”, uključujući i trocilindrični turbo-benzinac zapremine 1,0 litra ali i 1,6 bi-turbo dizel sa 160 konjskih snaga.

Šuška se i da Opel uveliko radi na novom šestocilindričnom motoru koji bi trebalo da pokreće “OPC” verziju. Cilj je da se iz ovog motora izvuče oko 400 “konja”.

Nova “opel insignija” će biti svetski auto a GM će je prodavati i pod drugim svojim brendovima. U Velikoj Britaniji to će biti Voksol (Vauxhall), u Americi će se prodavati kao “bjuik regal” (Buick Regal), a u Australiji kao “holden komodor” (Holden Commodore).

auto magazin rs srbija 2017 opel insignia sports tourer

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Цвико
    Цвико October 23, 12:10

    Po ovom što se vidi, nova Insignija imaće slabu preglednost kroz zadnja stakla. Stara boljka. Da li će se to nadoknaditi kamerom negde pozadi koja će davati sliku na monitoru, sve vreme vožnje.

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]