Auto magazin

Servis karburatora sve traženiji za starovremenska vozila

Servis karburatora sve traženiji za starovremenska vozila
08.11.2020.

Od karburatora do elektronskog ubrizgavanja

U našoj zemlji je preostalo svega par servisa za popravku i remont karburatora. Jedan od njih je zemunski servis Nikki, u kome su već decenijama posetioci ne samo „zastave“ već i egzotični primerci automobila

Elektronski sistemi za ubrizgavanje goriva su potisnuli karburatore ali ne u potpunosti. Nekada su bili deo masovne motorizacije a danas se vezuju za nostalgiju i starovremenska vozila. Jedan od retkih koji se danas bave njihovom popravkom i podešavanjem je servis Nikki, čiji je vlasnik gospodin Zoran Aleksić.

Njegova znanja i veštine se praktično mogu svrstati među stare zanate. Već decenijama važi za vrhunskog majstora i poznavaoca ove oblasti, a dokazao se i na nebrojenim auto-trkama. Kroz njegove ruke prolazili su karburatori mnogih poznatih ličnosti auto-moto sporta, među kojima je i proslavljeni Dušan Borković.

Impozantan je i spisak automobila koji su prošli kroz Nikki servis. Među njima su i modeli Poršea, Ferarija, Lamborginija, kao i čuveni Mercedes SL Gullwing.

servis karburatora nikki zemunGospodin Aleksić vremenom se specijalizovao za evropski program. Iako na našim putevima još uvek ima automobila sa karburatorima, u poslednje vreme u servis dolazi sve više starovremenskih vozila i izložbenih primeraka, za fina podešavanja i doterivanja. Ovde se radi i kompletan remont karburatora, koji uključuje ultrazvučno čišćenje, zamenu membrana, zaptivača, ventila i dizni.

Posle ovakve reparacije karburatori su kao novi i spremni za rad još dugi niz decenija. Tako su servis Nikki nedavno posetili Opel GT, Fiat 850 Sport, Peugeot 404, Peugeot 504, Mercedes W123 a nisu neuobičajeni gosti ni egzotičniji primerci.

servis karburatora nikki zemunS obzirom da je servis karburatora Nikki jedan od retkih ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope, u poslednje vreme sve više karburatora na reparaciju stiže poštom uz prethodan dogovor sa gospodinom Aleksićem. Ko želi, servis Nikki može da poseti i lično. Nalazi se u Zemunu, u Vrtlarskoj ulici 53. Telefon za informacije je 065/21-99-049.

Specijalizovan i za elektronske sisteme ubrizgavanja

Osim popravke i remonta karburatora, servis Nikki se bavi i servisiranjem automobila novijeg datuma proizvodnje. Konkretno, radi se kompletna elektronska dijagnostika, kao i čišćenje dizni sistema ubrizgavanja na specijalnim uređajima.

servis karburatora nikki zemun

Sin gospodina Aleksića nastavlja tradiciju

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Tehnika

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Zamalo da bude i moj ... [...]

Moj sledeci auto [...]

Odlican potez, nije ni cudo sto je vlasnik proglasen za top preduzetnika, u autoindustriji u [...]

Sjajno, taman da kupim bratu, posto se ne skida sa vaseg sajta, pa sam se [...]

Kako vraca u mladost, ova objava, sa sve fotkama. Nisam se vozio u ovom lepotanu, [...]

Da predju na proizvodnju pica, ne bi pogresili :) [...]

Preuzmite Auto magazin za android