Auto magazin

Servis karburatora sve traženiji za starovremenska vozila

Servis karburatora sve traženiji za starovremenska vozila
08.11.2020.

Od karburatora do elektronskog ubrizgavanja

U našoj zemlji je preostalo svega par servisa za popravku i remont karburatora. Jedan od njih je zemunski servis Nikki, u kome su već decenijama posetioci ne samo „zastave“ već i egzotični primerci automobila

Elektronski sistemi za ubrizgavanje goriva su potisnuli karburatore ali ne u potpunosti. Nekada su bili deo masovne motorizacije a danas se vezuju za nostalgiju i starovremenska vozila. Jedan od retkih koji se danas bave njihovom popravkom i podešavanjem je servis Nikki, čiji je vlasnik gospodin Zoran Aleksić.

Njegova znanja i veštine se praktično mogu svrstati među stare zanate. Već decenijama važi za vrhunskog majstora i poznavaoca ove oblasti, a dokazao se i na nebrojenim auto-trkama. Kroz njegove ruke prolazili su karburatori mnogih poznatih ličnosti auto-moto sporta, među kojima je i proslavljeni Dušan Borković.

Impozantan je i spisak automobila koji su prošli kroz Nikki servis. Među njima su i modeli Poršea, Ferarija, Lamborginija, kao i čuveni Mercedes SL Gullwing.

servis karburatora nikki zemunGospodin Aleksić vremenom se specijalizovao za evropski program. Iako na našim putevima još uvek ima automobila sa karburatorima, u poslednje vreme u servis dolazi sve više starovremenskih vozila i izložbenih primeraka, za fina podešavanja i doterivanja. Ovde se radi i kompletan remont karburatora, koji uključuje ultrazvučno čišćenje, zamenu membrana, zaptivača, ventila i dizni.

Posle ovakve reparacije karburatori su kao novi i spremni za rad još dugi niz decenija. Tako su servis Nikki nedavno posetili Opel GT, Fiat 850 Sport, Peugeot 404, Peugeot 504, Mercedes W123 a nisu neuobičajeni gosti ni egzotičniji primerci.

servis karburatora nikki zemunS obzirom da je servis karburatora Nikki jedan od retkih ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope, u poslednje vreme sve više karburatora na reparaciju stiže poštom uz prethodan dogovor sa gospodinom Aleksićem. Ko želi, servis Nikki može da poseti i lično. Nalazi se u Zemunu, u Vrtlarskoj ulici 53. Telefon za informacije je 065/21-99-049.

Specijalizovan i za elektronske sisteme ubrizgavanja

Osim popravke i remonta karburatora, servis Nikki se bavi i servisiranjem automobila novijeg datuma proizvodnje. Konkretno, radi se kompletna elektronska dijagnostika, kao i čišćenje dizni sistema ubrizgavanja na specijalnim uređajima.

servis karburatora nikki zemun

Sin gospodina Aleksića nastavlja tradiciju

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Tehnika

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Svetislav
    Svetislav April 05, 15:16

    Divim se Vasem radu. Nikki karburatori su umetnička dela.Želim da zaradite mnogo para na savremenim sistemima ali ne dozvolite da se zaborave legende. Poštovanje.

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android