Servis karburatora sve traženiji za starovremenska vozila

1

Od karburatora do elektronskog ubrizgavanja

U našoj zemlji je preostalo svega par servisa za popravku i remont karburatora. Jedan od njih je zemunski servis Nikki, u kome su već decenijama posetioci ne samo „zastave“ već i egzotični primerci automobila

Elektronski sistemi za ubrizgavanje goriva su potisnuli karburatore ali ne u potpunosti. Nekada su bili deo masovne motorizacije a danas se vezuju za nostalgiju i starovremenska vozila. Jedan od retkih koji se danas bave njihovom popravkom i podešavanjem je servis Nikki, čiji je vlasnik gospodin Zoran Aleksić.

Njegova znanja i veštine se praktično mogu svrstati među stare zanate. Već decenijama važi za vrhunskog majstora i poznavaoca ove oblasti, a dokazao se i na nebrojenim auto-trkama. Kroz njegove ruke prolazili su karburatori mnogih poznatih ličnosti auto-moto sporta, među kojima je i proslavljeni Dušan Borković.

Impozantan je i spisak automobila koji su prošli kroz Nikki servis. Među njima su i modeli Poršea, Ferarija, Lamborginija, kao i čuveni Mercedes SL Gullwing.

servis karburatora nikki zemunGospodin Aleksić vremenom se specijalizovao za evropski program. Iako na našim putevima još uvek ima automobila sa karburatorima, u poslednje vreme u servis dolazi sve više starovremenskih vozila i izložbenih primeraka, za fina podešavanja i doterivanja. Ovde se radi i kompletan remont karburatora, koji uključuje ultrazvučno čišćenje, zamenu membrana, zaptivača, ventila i dizni.

Posle ovakve reparacije karburatori su kao novi i spremni za rad još dugi niz decenija. Tako su servis Nikki nedavno posetili Opel GT, Fiat 850 Sport, Peugeot 404, Peugeot 504, Mercedes W123 a nisu neuobičajeni gosti ni egzotičniji primerci.

servis karburatora nikki zemunS obzirom da je servis karburatora Nikki jedan od retkih ne samo u Srbiji, već i u ovom delu Evrope, u poslednje vreme sve više karburatora na reparaciju stiže poštom uz prethodan dogovor sa gospodinom Aleksićem. Ko želi, servis Nikki može da poseti i lično. Nalazi se u Zemunu, u Vrtlarskoj ulici 53. Telefon za informacije je 065/21-99-049.

Specijalizovan i za elektronske sisteme ubrizgavanja

Osim popravke i remonta karburatora, servis Nikki se bavi i servisiranjem automobila novijeg datuma proizvodnje. Konkretno, radi se kompletna elektronska dijagnostika, kao i čišćenje dizni sistema ubrizgavanja na specijalnim uređajima.

servis karburatora nikki zemun
Sin gospodina Aleksića nastavlja tradiciju

2 KOMENTARA

  1. Divim se Vasem radu. Nikki karburatori su umetnička dela.Želim da zaradite mnogo para na savremenim sistemima ali ne dozvolite da se zaborave legende. Poštovanje.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring