Da li raditi servis klima uređaja?

Klima uređaj je obezbeđuje prijatan boravak u automobilu i po potrebi brzo odmagljuje stakla, tako da je postao neizostavan u novim auotmobilima. Ipak, potrebno je održavati ga kako ne bi došlo do skupih kvarova

Klima uređaji se u automobile ugrađuju još od kraja tridesetih godina prošlog veka, a u poslednjih nekoliko godina skoro svi novi automobili imaju ugrađen ovaj uređaj.

Iako osnova rada nije složena, ali brojni prateći elementi i elektronska kontrola komplikuju stvari. Da bi obezbedili pouzdan rad klima uređaja i sprečili kvarove, koji mogu da budu vrlo skupi, potrebno je da ga redovno, jednom godišnje, kontrolišete u specijalizovanim servisima.

auto magazin www.magazinauto.com servis klima uređaja

Postupak servisiranja je jasno definisan i sadrži nekoliko koraka. Pre servisa treba uključiti rashadni uređaj na maksimum i nakon pet minuta rada očitati temperaturu izlaznog vazduha. Normalna temperatura je između 3 i 10 stepeni Celzijusovih. Potom sledi pregled pogonskog kaiša i creva.

Kada je završen pregled spoljašnjosti, sledi pražnjenje sistema pomoću specijalnog uređaja koji stvara veliki vakuum u sistemu. Pri vakuumu od oko sto kPa, voda vri već na oko četiri stepena Celzijusa, i na taj način se, u gasovitom stanju, najlakše izvlači iz sistema.

auto magazin www.magazinauto.com servis klima uređaja

Prilikom servisa i prilikom svakog otvaranja sistema, neophodno je zameniti sušač, pošto on kada je otvoren vrlo brzo upija vlagu iz vazduha i gubi svoja radna svojstva. Potom se sistem puni radnim gasom i uljem koje podmazuje kompresor. Neophodno je upotrebiti vrstu ulja koja je namenjena modelu kompresora u vašem autu. Na kraju se ponovo vrši provera temperature vazduha iz sistema.

Kao i kod svih servisnih intervencija savetujemo vam da koristite najkvalitetnije delove, pošto samo tako možete da budete sigurni da će vaš automobil funkcionisati u skladu sa fabričkim propozicijama.

auto magazin www.magazinauto.com servis klima uređaja

Ne zaboravite na filter
Bez obzira da li se u vašem autu nalazi papirni ili filter polena od aktivnog uglja, neophodno je promeniti ga barem jednom godišnje, a po potrebi i češće. Zapušeni filter može da prouzrokuje prestanak cirkulisanja vazduha, pa čak i pregorevanje motora ventilatora. Takođe, neophodno je da redovno mikrobiološki čistite sistem

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring