Auto magazin

Škoda Enyaq Laurin & Klement vrhunac električne ponude

Škoda Enyaq Laurin & Klement vrhunac električne ponude
23.05.2023.

Škoda je lansirala Laurin & Klement opremu za Enyaq i Enyaq Coupe koja predstavlja vrhunac ponude češkog proizvođača kada je u pitanju luksuz.

Osim toga, može da se pohvali još snažnijim elektro-motorom i baterijom, u kombinaciji sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Laurin & Klement oprema je nazvana po osnivačima Škode Vaclavu Laurinu i Vaclavu Klementu, što predstavlja vrhunac premijum stila i opreme u Enyakovoj liniji.

Zanimljivo je da je Škoda izbacila slovo „iV“ iz imena L&K modela, što će biti slučaj sa svim njenim budućim električnim vozilima.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Počevši od eksterijera, novi branici specifični za verziju imaju veliku dozu platinasto sivih detalja oko otvora i na zaštitnim elementima.

Električni SUV takođe dobija novi set od 20-inčnih ili opcionih 21-inčnih aluminijumskih felni, zatamnjenih prozora, L&K oznakama na prednjim branicima, plus hrom na okvirima prozora i krovnim šinama. Osvetljena Crystal Face maska i potpuno LED osvetljenje su standardne.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

L&K ukrasi se standardno isporučuju sa bež kožom ili opcionim presvlakama od crne kože, ambijentalnim osvetljenjem i aluminijumskim pedalama.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Prednja sedišta za standardnu verziju imaju funkcije ventilacije, grejanja i masaže. Laurin & Klement značka je ponosno istaknuta na višenamenskom kožnom volanu, naslonima za glavu i centralnom displeju.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Što je još važnije, Enyaq L&K predstavlja novi Škoda Cl korisnički interfejs koji će biti integrisan u sve buduće modele.

Ovo uključuje revidiranu i pojednostavljenu strukturu menija, novu navigaciju, plus ažurirane boje i grafiku za infotainment ekran osetljiv na dodir, digitalnu instrument tablu (virtuelni kokpit) i head-up displej.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Dobra vest je i da Kessy sistem za pristup vozilu bez ključa automatski zaključava vrata kada se vozač udalji od vozila.

Enyaq L&K možda nije tako moćan kao RS sa dva motora fokusiran na performanse, ali ima koristi od poboljšanog električnog motora koji je nedavno predstavljen u VW ID.7 koji proizvodi 285 KS.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Enyaq L&K 85 sa pogonom na zadnje točkove ubrzava od 0-100 km/h za 6,7 sekundi, što je skoro dve sekunde brže od Enyaa iV 80.

Tu je i verzija sa pogonom na sve točkove koja omogućava da do stotke stigne za desetinku brže, odnosno za 6,6 sekundi.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Baterija je takođe poboljšana sa „optimizovanom“ krivom punjenja koja joj omogućava da pređe sa 10 na 80% za manje od 30 minuta kada je povezana na brzi punjač, kao i funkcijom prethodnog zagrevanja za hladno vreme.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Ažurirani pogon ima pozitivan efekat na WLTP domet EV koji je povećan na 570 km za verziju sa zadnjim i 550 km za model sa pogonom na sva četiri točka.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 Skyactive X sa 186ks sa automatskim menajcem. Prodavac [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad