Auto magazin

Otkriven ceo auto – nova Škoda Fabia!

Otkriven ceo auto – nova Škoda Fabia!
19.08.2014.
Iznad očekivanja

Nakon pokazivanja detalja karoserije nove "fabije" u tri navrata, Škoda je jutros objavila fotografije kompletnog automobila

Nakon pokazivanja detalja karoserije nove “fabije” u tri navrata, Škoda je jutros objavila fotografije kompletnog automobila. Dizajn nećemo previše komentarisati, osim da je u skladu sa nedavno predstavljenim konceptom pod nazivom “vižn C” (Vision C). Dizajner je Čeh – Jozef Kaban.

Auto magazin nova Škoda Fabia 2

Na prvom tizeru se vidi samo far i detalji kao što su LED dnevna svetla koji govore o tome da će biti pozicionirana iznad “rapida”, ne po veličini već po kvalitetu materijala, imidža i komfora.

Auto magazin Skoda Fabia Teaser

Drugi tizer ne otkriva mnogo više, mada se na njemu vide maska i deo haube sa pogledom odozgo. Za sada se dizajn detalja ne izdvaja previše od onog na koji smo navikli, a očigledno je i da nema kič linija. Pre bi se reklo da Škoda ne odstupa od konzervativnosti koja je karakteristična za VW grupaciju.

Auto magazin Skoda Fabia Teaser 3

Treći tizer nam polako otkriva bočne linije, kao što su deo C stuba, odnosno stuba iza zadnjih vrata i A stub sa prednjim vratima.

Auto magazin Skoda Fabia Teaser 4

Motore će deliti sa aktuelnim “polom”, što podrazumeva trocilindrične atmosferske i četvorocilindrične turbo-benzince. Snaga im se kreće od 60 KS, pa sve do 122 KS. Što se tiče dizelaša, tu je novi 1,4 TDI sa 75 i 105 KS.

Auto magazin Skoda Fabia Teaser 2

Iako nova “fabija” koristi modofikovanu “PQ25” mehaničku platformu na kojoj je bazirana i odlazeća generacija, novi model je lakši do 65 kilograma tako da je bazni model težak svega 980 kg. Tako je objavljeno da će nova “fabija” imati hečbek i karavan verziju, dok će “RS” za sada biti preskočen zbog nedovoljnog interesovanja kupaca.

Auto magazin Skoda Fabia Teaser 5

Ekipa Auto magazina je već dobila poziv za svetsku prezentaciju ovog modela, tako da ćemo uskoro biti u prilici da vas iz prve ruke informišemo o svim detaljima vezanim za potpuno novu “škodu fabiju”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]