Škoda Kodiaq kao heliodrom

1

Srebrni KODIAQ pretrpeo je samo minimalne prepravke za sletanje helikoptera. Promene su delo modelara ŠKODA DESIGN sektora i stručnjaka iz sektora za izradu EGV prototipa.

Zajedno su izgradili platformu pričvršćenu na krovne nosače automobila. „To je čelična konstrukcija dizajnirana za ravnomernu raspodelu tereta. Pričvršćena je na krovni okvir na mestu gde su krovne šine normalno pričvršćene. Površina platforme izrađena je od drvenih ploča“, kaže Petr Erben, jedan od modelara.

Škoda Kodiaq helikopter

Iako helikopter Robinson R22 teži više od pola tone s platformom za poletanje i sletanje, KODIAQ nije trebalo ojačavati. Samo je zadnja osovina automobila ojačana kako bi se osiguralo optičko uravnoteženje osovina.

Škoda Kodiaq helikopter

Kad su sve pripreme bile završene, sledeći korak bio je spustiti helikopter na krov. Nakon statičkog testa, kada je helikopter jednostavno spušten na automobil, helikopter je uzleteo s iskusnim pilotom Janom Čermákom i sigurno sleteo na krovnu platformu SUV-a.

Škoda Kodiaq helikopter

KODIAQ s Robinzonom na krovu je postao atrakcija sastanka vlasnika i pilota helikoptera koji je organizovala Nisa Air u Mlada Boleslav (Robinson Helicopter Session 2021).

Treba ipak reći da ovo nije bio prvi put da je helikopter sleteo na krov ŠKODA automobila. Godine 2011. helikopter je sleteo na platformu na krovu modela ŠKODA YETI u jednoj od epizoda popularne BBC emisije Top Gear.

Škoda Kodiaq helikopter

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring