Auto magazin

Škoda Octavia iV demonstrira rekuperaciju energije kroz praške ulice

Škoda Octavia iV demonstrira rekuperaciju energije kroz praške ulice
16.03.2021.

Zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu, ŠKODA OCTAVIA iV ima potpuno električni domet do 60 kilometara. Kroz ulice češke prestolnice, Anna se može provući gotovo bez buke i bez lokalnih emisija. Štaviše, Prag joj, kao i brojni drugi evropski gradovi, omogućava besplatno parkiranje u rezidencijalnim zonama.

[vc_video link=”https://youtu.be/LgKOKXxuEuE”][vc_row][vc_column][vc_column_text]ŠKODA OCTAVIA iV nudi najbolje iz oba sveta. Četvorocilindrični 1.4 TSI motor od 110 kW kombinovan je s električnim motorom koji isporučuje 85 kW. Maksimalna ukupna izlazna snaga je 150 kW, što je više nego dovoljno za dinamičnu vožnju na velike udaljenosti, dok u gradu OCTAVIA iV može koristiti električni pogon.

Škoda Octavia iV

OCTAVIA iV se čak može puniti i u pokretu. Akumulator se može napuniti motorom sa unutrašnjim sagorevanjem ili rekuperacijom. Postoje tri načina rekuperacije koja se mogu odabrati na displeju kontrolne table. Anna pokazuje tokom vožnje od stadiona Strahov (prvobitno namenjen za masovne sportske događaje, stadion je po površini najveći na svetu) do nasipa reke Vltave nedaleko od zgrade „Fred & Ginger“, najjednostavniji način rada za korisnike. To je automatski način rada, gde automobil sam odlučuje koliko će oporavka omogućiti, zavisno od situacije.

Škoda Octavia iV

Možete manuelno odabrati slabiji način oporavka, kod kog automobil oslobađa točkove nakon što otpustite papučicu, ili jači način rada, gde se aktivira intenzivniji efekat kočenja. To vam može dobro doći pri vožnji niz strme brežuljke, na primer. Osim učinka povećanja pogona hibridnog pogonskog sklopa s rekuperacijom, Anna nam pokazuje i kako život vozača olakšavaju brojni sistemi pomoći dostupni za novu ŠKODA OCTAVIA iV.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1615914721084{background-color: #3281ff !important;}”]

Strahov

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Strahov je jedna od manjih gradskih četvrti u blizini centra Praga. Istočni deo uz obronke brda Petřín nudi veličanstvene, ali manje poznate poglede na Prag i njegovih stotinu kula. Okrug datira iz 12. veka kada je sagrađen manastir Strahov u današnjem severnom delu okruga. Manastir gleda na zapadni prilaz Praškom zamku. Na istoku, Strahov je okružen parkovima i vrtovima koji uključuju zanimljiva mesta poput Petrinovog vidikovca, opservatorijuma Štefánik, Zida gladi i žičare koja vodi od ulice Újezd do vrha brda Petřín.Škoda Octavia iV[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Pozdrav imam Nissan qashqai 1.6 diesel automatik 2017 god prešao 88000 kilometara koje ulje da [...]

Nekim vozačima ovakvi sistemi su itekako potrbni. Uspalvaju se u vožnji, pričaju, gube koncentraciju. Za [...]

Neka od ovih vozila, pre svega Mercedes i Golf kod nas se ne smatraju old [...]

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Preuzmite Auto magazin za android