Škoda Octavia na metan dobila više snage i veću autonomiju

Škoda Octavia je dobila novu verziju na metan - sa 1,5 TSI motorom, tri gasna rezervoara i velikim dometom. Ispunjava najnovije Euro 6d-TEMP standarde o emisiji izduvnih gasova

Alternativna goriva su atraktivna ne samo za naše vozače već u celoj Evropi. Fabrički ugrađen gasni uređaj je vrlo čest u zemljama Zapada, a jedan od češćih modela je Škoda Octavia.

auto-magazin-srbija-2019-skoda-octavia-g-tec

Fabrička oznaka verzije na metan je G-Tec, a najnoviju verziju pokreće novi 1,5 TSI motor koji ima 20 konja više u odnosu na prethodnika. Sada raspolaže sa ukupno 130 KS, a emisija izduvnih gasova zadovoljava najnovije Euro 6d-Temp standarde.

auto-magazin-srbija-2019-skoda-octavia-g-tec

Sa tri rezervoara ukupne zapremine 17,7 kg, Škoda Octavia G-Tec može da pređe 480 kilometara. Jedan rezervoar je postavljen ispred zadnje osovine i napravljen je od čelika, dok su druga dva od kompozitnih materijala smeštena ispod poda prtljažnika.

auto-magazin-srbija-2019-skoda-octavia-g-tec-6

S obzirom da je reč o fabričkoj prepravci, ovakva Octavia ima dosta manji benzinski rezervoar, čija je zapremina svega 11,8 litara.

auto-magazin-srbija-2019-skoda-octavia-g-tec

Octavia G-Tec je za sada dostupna samo u kravan verziji i to sa tri paketa opreme. Menjač je sedmostepeni DSG.

Zanimljivo je i to da je Škoda omogućila vlasnicima Octavije na metan da preostalu količinu goriva u rezervoarima mogu da vide ne samo na isntrument-tabli, već i preko mobilne aplikacije.

auto-magazin-srbija-2019-skoda-octavia-g-tec

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring