Auto magazin

Škoda Scala: prvi utisci iz vožnje

Škoda Scala: prvi utisci iz vožnje
11.04.2019.

Posle čitavog dana u vožnji nove Škode Scala, vreme je da sumiramo utiske. Dan je bio dug, a mi smo testirali sve verzije koje će u početku biti u ponudi.

Benzince predstavlja 1,0 TSI i 1,5 TSI. Možda na papiru deluje malo, ali 115 konja u Škodi Scala  ni malo nisu inferiorni. Naprotiv. Doduše, ovu verziju smo vozili samo po magistralnom putu.

Auto sjajno ubrzava, izuzetno je elastičan i pravo je zadovoljstvo voziti ga. Nismo imali kad da gledamo u potrošnju, a i da smo resetovali bord kompjuter, rezultati ne bi bili merodavni, s obzirom da smo izvlačili maksimum iz motora.

Škoda Scala nudi i neka rešenja koja se po prvi put sreću u klasi, pa je zanimljiv i kupcima koji žele napredna tehnička rešenja.

Naše mišljenje deli i kolega Nebojša Lindić iz TV emisije Car fashion. On kaže da je ovo jedan od najnaprednijih automobila u ovoj klasi što se tiče tehnologija, kako bezbednosnih, tako i vezanih za komfor.

Kolega Nebojša Lindić iz emisije Car fashion mišljenja je da je Škoda Scala jedan od najnaprednijih automobila u klasi

Da podsetimo, Škoda Scala je među retkim automobilima u B plus segmentu koji ima automatsko parkiranje, grejače zadnjih sedišta, električno podešavanje prednjih sedišta, adaptivni tempomat, kontrolu mrtvog ugla…

Posle 1,0 benzinca, za koji se nikako ne može reći da mu fali snage, testirali smo 1,5 TSI motor sa DSG sedmostepenim automatizovanim menjačem. U gradskoj vožnji se čak i ne oseća velika razlika u odnosu na 1,5 TSI, iako ih deli 45 konja snage.

Vožnja na auto-putu je već nešto drugo, gde 150 konja dolaze do punog izražaja. Pri velikim putnim brzinama oseća se i ogroman napredak u konstrukciji. Auto je izuzetno stabilan na pravcu, što je pravo iznenađenje, s ozbirom na klasu kojoj pripada.

Na kraju, testirali smo i 1,6 TDI od 115 KS, koji će svakako biti atraktivan kod nas. Vozili smo verziju sa DSG menjačem, takođe sa 7 brzina. U praksi, na auto-putu, ponaša se kao veći modeli sa 2,0 TDI motorom od 150 KS, iako je dosta slabiji…

Da ne preterujemo sa detaljima, moramo nešto da ostavimo i za štampano izdanje Auto magazina, koje možete da očekujete u četvrtoj nedelji aprila meseca…

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Volvo je stalno prednjačio, ali ovo je ipak možda za koju deceniju prerano. Ne vidi [...]

Nic

Auto Sx4 s cross 4x4 iz 2017.je extra. Vozim ga nešto više od godinu dana, [...]

U poređenju sa Merivom A, Opelov minivan druge generacije je bliži kompaktnim automobilima, pa čak [...]

Renault Clio 4. gen. je oduvek bio automobil koji je bio jednoglasno pohvaljen zbog svoje [...]

Na žalost, većina vozača nije obaveštena oovom problemu. Svi misle da je servo sistem bogom [...]

Baš lepo izgleda, pogotovo od napred [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »