Škoda Scala: prvi utisci iz vožnje

Posle čitavog dana u vožnji nove Škode Scala, vreme je da sumiramo utiske. Dan je bio dug, a mi smo testirali sve verzije koje će u početku biti u ponudi.

Benzince predstavlja 1,0 TSI i 1,5 TSI. Možda na papiru deluje malo, ali 115 konja u Škodi Scala  ni malo nisu inferiorni. Naprotiv. Doduše, ovu verziju smo vozili samo po magistralnom putu.

Auto sjajno ubrzava, izuzetno je elastičan i pravo je zadovoljstvo voziti ga. Nismo imali kad da gledamo u potrošnju, a i da smo resetovali bord kompjuter, rezultati ne bi bili merodavni, s obzirom da smo izvlačili maksimum iz motora.

Škoda Scala nudi i neka rešenja koja se po prvi put sreću u klasi, pa je zanimljiv i kupcima koji žele napredna tehnička rešenja.

Naše mišljenje deli i kolega Nebojša Lindić iz TV emisije Car fashion. On kaže da je ovo jedan od najnaprednijih automobila u ovoj klasi što se tiče tehnologija, kako bezbednosnih, tako i vezanih za komfor.

Kolega Nebojša Lindić iz emisije Car fashion mišljenja je da je Škoda Scala jedan od najnaprednijih automobila u klasi

Da podsetimo, Škoda Scala je među retkim automobilima u B plus segmentu koji ima automatsko parkiranje, grejače zadnjih sedišta, električno podešavanje prednjih sedišta, adaptivni tempomat, kontrolu mrtvog ugla…

Posle 1,0 benzinca, za koji se nikako ne može reći da mu fali snage, testirali smo 1,5 TSI motor sa DSG sedmostepenim automatizovanim menjačem. U gradskoj vožnji se čak i ne oseća velika razlika u odnosu na 1,5 TSI, iako ih deli 45 konja snage.

Vožnja na auto-putu je već nešto drugo, gde 150 konja dolaze do punog izražaja. Pri velikim putnim brzinama oseća se i ogroman napredak u konstrukciji. Auto je izuzetno stabilan na pravcu, što je pravo iznenađenje, s ozbirom na klasu kojoj pripada.

Na kraju, testirali smo i 1,6 TDI od 115 KS, koji će svakako biti atraktivan kod nas. Vozili smo verziju sa DSG menjačem, takođe sa 7 brzina. U praksi, na auto-putu, ponaša se kao veći modeli sa 2,0 TDI motorom od 150 KS, iako je dosta slabiji…

Da ne preterujemo sa detaljima, moramo nešto da ostavimo i za štampano izdanje Auto magazina, koje možete da očekujete u četvrtoj nedelji aprila meseca…

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring