Auto magazin

Škoda uvodi veštačku inteligenciju u svoja vozila

Škoda uvodi veštačku inteligenciju u svoja vozila
15.01.2024.

Škoda Auto najavljuje integraciju ChatGPT chatbot-a baziranog na veštačkoj inteligenciji u svoju glasovnu asistenciju Laura.

Ovaj važan korak će poboljšati iskustvo mnogih korisnika i olakšati svakodnevni život. Škoda modeli bazirani na MEB GP i MQB EVO platformama imaće koristi od ove nove karakteristike.

Moći će da pristupe velikoj bazi podataka veštačke inteligencije i da im se sadržaj čita tokom vožnje.

Ovu novu funkciju pokreće Cerence Chat Pro tehnološkog partnera Cerence Inc, koji nudi jedinstvenu integraciju ChatGPT-a za automobile. Lični podaci i podaci o vozilu zaštićeni su u svakom trenutku.

Škoda Chat GPT chatbot, veštačka inteligencija

Nove funkcije za poboljšano iskustvo u vozilu

Novi chatbot će biti ponuđen zajedno s najnovijom generacijom infotainment sistema od sredine 2024. Biće dostupan u sledećim modelima koji se baziraju na platformama MEB GP i MQB EVO: odabrane verzije modela Škoda Enyaq, nova generacija modela Škoda Superb i Kodiaq i redizajnirana Škoda Octavia.

Omogućena od strane Cerence Chat Pro, integracija ChatGPT-a u glasovnu asistenciju Laura uvodi niz novih mogućnosti koje daleko prevazilaze prethodne glasovne naredbe.

Glasovni asistent Laura može se koristiti, recimo, za upravljanje infotainmentom, navigacijom i klima uređajem i odgovaranje na pitanja na temu opšteg znanja. U budućnosti će AI pružati dodatne informacije kao odgovore na pitanja koja prevazilaze ovo kao deo svojih stalno rastućih mogućnosti.

Na primer, obogaćivanje razgovora, razjašnjavanje nedoumica, interakcija na intuitivnom jeziku, primanje informacija specifičnih za vozilo i još mnogo toga — koristi se potpuno bez ruku za još veću bezbednost za vozača i putnike.

Škoda Chat GPT chatbot, veštačka inteligencija

Zaštita podataka kao glavni prioritet

Operacija ostaje jednostavna za vozača: glasovni asistent se aktivira sa „Ok, Laura“ ili pritiskom na odgovarajuće dugme na volanu.

Ako Škoda sistem ne može da odgovori na zahtev, on se anonimno prosleđuje AI-u. ChatGPT ne pristupa podacima vozila ili ličnim podacima.

Sve interakcije se odmah brišu nakon obrade kako bi se osigurao najviši standard zaštite podataka. Ova nova karakteristika takođe će biti dostupna u drugim modelima Volkswagen grupe.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]