Auto magazin

Srbija među zemljama sa najmanje vraćanja kilometraže?

Srbija među zemljama sa najmanje vraćanja kilometraže?
17.03.2022.

1

Danas smo dobili saopštenje za medije, tačnije istraživanje kompanije carVertical, poznate po detaljnoj statistici koju pružaju o automobilima na osnovu broja šasije.

Prema istraživanju koje je sprovedeno na osnovu 900.000 uzoraka vozila urađenih tokom 2021, rezultati su pokazali ozbiljan broj prevara sa kilometražama. Interesantno, Srbija je među najmanje pogođenima, što nam deluje potpuno nestvarno.

Na osnovu podataka, ove prevare se najčešće desavaju u Letoniji. Više od 24% vozila iz ove zemlje proverenih putem carVerticala pokazuju promene u kilometraži. Ovaj veliki procenat pokazuje da svaki četvrti kupac polovnog auta u Letoniji vozi auto sa sumnjivom istorijom.

Drugo mesto na listi prevara vezanih za očitavanje kilometraže ide Rumuniji. Svaki peti auto, skoro 20% vozila proverenih na sajtu carVertical ima ovaj problem.

Vraćanje kilometraže

Stvari nisu bolje ni u drugim baltičkim zemljama, pa je Estonija na trećem, a Litvanija na četvrtom mestu. Rusija i Ukrajina su prema podacima za 2021. godinu takođe u vrhu liste zemalja sa najčešćim prevarama vezanim za brojač kilometraže.

Sa druge strane, situacija u nekim zemljama centralne i južne Evrope izgleda mnogo bolje, ali i najpoštenija tržišta se ipak suočavaju sa ovim problemom. Svako deseto provereno vozilo u Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji ima vraćenu kilometražu. Međutim, procenat ovih vozila dostiže 12% u Poljskoj i 14% u Mađarskoj.

Prema ovom istraživanju, Srbija je među zemljama sa najmanje automobila sa vraćenom, odmah posle Belgije i Finske, a pre mnogih zemalja za koje bismo se zakunuli da imaju manje prevara od naše zemlje, među kojima su Slovenija, Švedska, Švajcarska, Nemačka…

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

1 komentar

  1. MMS auto
    MMS auto March 22, 09:48

    Neverovatna vest, teško za poverovati. Zna se da je biznis sa vraćaenjem kilometraže ovde veoma razvijen. Možda su u drugim državama statistike bolje

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad