Auto magazin

Šta se događa sa Fernandom Alonsom?

Šta se događa sa Fernandom Alonsom?
12.03.2015.
Udes ostaje - misterija

Fernando Alonso nije vozio prvu trku sezone u Australiji, kao što je bilo najavljeno, ali priča oko njegovog udesa u predsezonskom testiranju, koji je pravi uzrok njegovog izostanka, ... sve je misterioznija .

Nedavno smo pisali o gutbitku pamćenja Fernanda Alonsa do koga je došlo usred udesa u Barseloni. Govorilo se o stabilizaciji njegovog stanja, međutim, u međuvremenu su se pojavile i nove sumnje u njegov oporavak.

Dvostruki svetski prvak izleteo je u Barseloni sa staze i bolidom “poljubio” betonski zid . Rečeno je da je pretrpeo potres mozga, zbog čega su mu lekari zabranili nastup u razdoblju od 21 dana, zbog opasnosti od ponovnog povređivanja glave, što bi moglo izazvati puno veće probleme, možda čak i fatalne.

Međutim, ostalo je nerazjašnjeno šta se tada tačno dogodilo s Alonsom? Iz Meklarena su misteriozno ćutali što je potpirivalo razne teorije, pa i tu da je Fernando pretrpeo električni udar zbog kvara na hibridnom motoru Honde.

No, posle dvonedeljnog istraživanja i analiziranja, Meklaren je sada otkrio karte. “Nije poznato zbog čega je došlo do nesreće, ali nije do nas”, izjavio je Erik Boulije u ime Meklarena.

Ako nije do njih, do bolida, onda, dakle, može biti samo do – Alonsa. Drugim rečima, kao da nešto nije u redu sa Alonsom. Naime, ukoliko je do Alonsovog izletanja došlo zbog trenutnog gubitka svesti, onda je to veoma ozbiljan problem koji iziskuje daleko radikalnije lečenje od “odmaranja” i “izbegavanja ponovnog povređivanja glave”.

Ukratko, od životne važnosti za Alonsa je da se utvrdi u kakvom je stvarnom stanju njegova glava i da se shodno tome prestane sa svim poigravanjima i špekulacijama o njegovim nastupima i karijeri vozača formule jedan uopšte. Barem dok se ne utvrdi pravo stanje stvari.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Golf nikada nije bio tako skup i nije bio premium auto. Koncept sa njim je [...]

Ovakvi automobili mogu da prođu samo ako države ili bolje veći gradovi zabrane vozila na [...]

Kako mogu da vas kontaktiram [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad