Šta se događa sa Fernandom Alonsom?

Fernando Alonso nije vozio prvu trku sezone u Australiji, kao što je bilo najavljeno, ali priča oko njegovog udesa u predsezonskom testiranju, koji je pravi uzrok njegovog izostanka, ... sve je misterioznija .

Nedavno smo pisali o gutbitku pamćenja Fernanda Alonsa do koga je došlo usred udesa u Barseloni. Govorilo se o stabilizaciji njegovog stanja, međutim, u međuvremenu su se pojavile i nove sumnje u njegov oporavak.

Dvostruki svetski prvak izleteo je u Barseloni sa staze i bolidom “poljubio” betonski zid . Rečeno je da je pretrpeo potres mozga, zbog čega su mu lekari zabranili nastup u razdoblju od 21 dana, zbog opasnosti od ponovnog povređivanja glave, što bi moglo izazvati puno veće probleme, možda čak i fatalne.

Međutim, ostalo je nerazjašnjeno šta se tada tačno dogodilo s Alonsom? Iz Meklarena su misteriozno ćutali što je potpirivalo razne teorije, pa i tu da je Fernando pretrpeo električni udar zbog kvara na hibridnom motoru Honde.

No, posle dvonedeljnog istraživanja i analiziranja, Meklaren je sada otkrio karte. “Nije poznato zbog čega je došlo do nesreće, ali nije do nas”, izjavio je Erik Boulije u ime Meklarena.

Ako nije do njih, do bolida, onda, dakle, može biti samo do – Alonsa. Drugim rečima, kao da nešto nije u redu sa Alonsom. Naime, ukoliko je do Alonsovog izletanja došlo zbog trenutnog gubitka svesti, onda je to veoma ozbiljan problem koji iziskuje daleko radikalnije lečenje od “odmaranja” i “izbegavanja ponovnog povređivanja glave”.

Ukratko, od životne važnosti za Alonsa je da se utvrdi u kakvom je stvarnom stanju njegova glava i da se shodno tome prestane sa svim poigravanjima i špekulacijama o njegovim nastupima i karijeri vozača formule jedan uopšte. Barem dok se ne utvrdi pravo stanje stvari.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring