Auto magazin

Startovala treća sezona akcije “Parkiraj i bicikliraj”

Startovala treća sezona akcije “Parkiraj i bicikliraj”
10.04.2014.
Nastavak projekta Zeleni točkovi

JKP „Parking servis" počelo je treći ciklus društveno-odgovorne akcije „Parkiraj i bicikliraj - zeleni točkovi", koji će trajati do 1. novembra.

Bicikle možete, kao i prethodne godine, preuzimati na tri parkirališta JKP Parking servisa – Sava centar, Ada Ciganlija i Milan Gale Muškatirović. Od ove sezone korisnici, koji parkiraju jedan automobil, mogu na svoje ime, a po ceni parkiranja, da iznajme dva električna bicikla i prateću opremu – kacigu i ranac.

Na inicijativu korisnika, koji imaju„Parkiraj i bicikliraj karticu, omogućili su korišćenje još jednog električnog bicikla, svakog dana od 09:00 do 21:00 čas, dok se vozilo nalazi na parkiralištu. Drugi električni bicikl mogu preuzeti na osnovu reversa, koji izdaje inkasant na parkiralištu. Korisnik je obavezan da oba preuzeta električna bicikla, po osnovu Korisničke kartice i potpisanog reversa, vrati istovremeno.

 Da podsetimo, električni bicikli, pored standardne opreme imaju punjivu bateriju, koja traje dva sata pri neprekidnom korišćenju. Bicikl se može koristiti i kada je baterija isključena. Korisniku je omogućeno da zameni bicikl drugim, sa punom baterijom. Prilikom preuzimanja bicikla korisnik dobija kacigu i ranac, koje vraća po završetku korišćenja zajedno sa biciklom.

Kako bi bili što pristupačniji, češljevi za električne bicikle postavljeni su na više lokacija u gradu – u garažama: Obilićev venac, Zeleni venac, Masarikova, Botanička bašta i na parkiralištima Slavija, Donji grad, Masarikov trg, i ispred zgrada Gradske opštine Novi Beograd i Gradske opštine Čukarica. Ovim omogućavaju lakše i brže završavanje obaveza u gradu ili kod navedenih administrativnih centara. Postavljeni češljevi su isključivo za električne bicikle.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]