Svetska premijera: Infiniti Q60

Kupe na bazi Infinitijeve limuzine "Q50" sada je stvarnost. Oznaka novog modela je "Q60" a svetska premijera je održana u Detroitu

“Infiniti Q60” se nedvosmileno svrstava u kategoriju luksuznih kupea – ima dvoja vrata i elegantne proporcije, uklopljene u karoseriju dugu gotovo 4,70, široku 1,85 i visoku samo 1,38 metara.

“Q60” je dizajniran i konstruisan sa ciljem da objedini karakteristike sportskog kupea sa luksuznom notom premijum automobila.

Međutim, “Q60” u sebi nosi i mnogo toga što se na prvi pogled ne vidi, ali suštinski definiše karakter ovog automobila.

To se pre svega odnosi na napredna tehnološka rešenja, počev od potpuno novog V6 motora sa preko 400 KS, preko elektronski kontrolisanog oslanjanja do druge generacije adaptivnog direktnog upravljanja.

auto magazin srbija infiniti Q60

Ponuda motora u početku će obuhvatati dve pogonske jedinice. Osnovni je unapređeni 2,0 turbo od 211 KS i 350 Nm, koji je dobio efiksniji sistem ubrizgavanja. Vrh ponude rezervisan je za potpuno novi V6 od 3,0 litra sa 405 KS i 475 Nm dostupnih već od 1.500 o/min.

Ovaj twin-turbo motor sa internom oznakom VR30 predstavlja krunu Infiniti dostignuća u razvoju V6 agregata i predvodnik je nove porodice VR motora.

auto magazin srbija infiniti Q60

Snažnija verzija standardno će biti opremljena potpuno novim elektronski kontrolisanim oslanjanjem (Dynamic Digital Suspension) sa Comfort, Sport i Sport+ režimom. Od velikog značaja je i sistem direktnog adaptivnog upravljanja (Direct Adaptive Steering) koji preko Drive Mode Selectora nudi čak šest osnovnih modula podešavanja (Customize, Standard, Snow, Eco, Sport i Sport+).

Sedmostepeni automatski menjač s funkcijom Adaptive Shift Control (ASC) prilagođava način rada prema načinu vožnje i konfiguraciji puta, gde prepoznaje da li je reč o prolascima kroz zavoje, penjanju na uzbrdicama, spuštanju na nizbrdicama itd.

auto magazin srbija infiniti Q60

Osim pogona na zadnjim točkovima (standard kod verzije 2.0 turbo), Infiniti je pripremio i inteligentni pogon na svim točkovima (AWD) koji obezbeđuje optimalnu trakciju u svim uslovima. Ovaj sistem prenosi i do 100 odsto snage na zadnje točkove, dok po potrebi može raspodeliti po 50 procenata na prednju i zadnju osovinu.

Enterijer je moderno isprojektovan i orijentisan prema vozaču. Infiniti je posebno ponosan na nova ergonomska sedišta sa izuzetnom podrškom za leđa. Smanjenju buke u vožnji doprinose akustična stakla i sistem Active Noise Cancellation, dok vrhunski audio ugođaj donosi renomirani Bose sa Perfromance Series sound sistemom razvijenim specijalno za Infiniti Q60.

Prodaja novog modela iz porodice Infiniti počeće u drugoj polovini godine.

auto magazin srbija infiniti Q60

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring