GOOD DESIGN nagradio tri Kia modela

Kia je za čak tri svoja najnovija modela – veliki SUV "sorento", limuzinu "optima" i koncept "Trail'ster" (nastao na osnovu modela "soul") – osvojila prestižne nagrade GOOD DESIGN 2015 u kategoriji prevoznih sredstava

Ovo je druga godina zaredom da je Kia dobila priznanja GOOD DESIGN za tri svoja modela, jer su prošle godine nagrađeni luksuzna limuzina “Kia K900” (na nekim tržištima se pojavljuje pod imenom ‘Quoris’), električni Soul EV i koncept GT4 Stinger.

Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji pokrivaju dizajn, Kijine modele je ocenjivao na osnovu različitih kriterija – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska efikasnost i ekološka osetljivost.

2016 Sorento SXL

Kijino globalno dizajnersko odeljenje, koje od 2006. godine vodi Peter Šrajer (Peter Schreyer), dobitnik je brojnih priznanja za svoj dobro obavljen i inovativan rad, kao i za doprinos Kijinoj neprekidnoj rasti zadnjih godina.

Nagrade GOOD DESIGN, koje podeljuju od 1950. godine nagrađuju najinovativnija i najnovija dizajnerska rešenja s područja industrije, proizvoda i grafike iz celog sveta.

Svake godine nagrađuju dizajnere i proizvođače iz 50-ak zemalja, a u svojoj dugogodišnjoj istoriji nagrađivali su zaista različite proizvode – od spajalice za papir do “boinga 787 drimlajner” (Boeing 787 Dreamliner) i Nasinog svemirskog broda.

2016 Optima SX 2.0 turbo

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring