Auto magazin

Svetska premijera “kije sportidž” u sred Beograda!

Svetska premijera “kije sportidž” u sred Beograda!
18.02.2014.
Uspeh nagrađen ekskluzivom

Zbog odlične prodaje SUV modela "sportidž" i činjenice da su rasprodali sve zalihe prethodnog modela, Kija je nagradila zastupnika ovog korejskog brenda u Srbiji, firmu Kia Auto ekskluzivnom prilikom da prvi na svetu prikažu restilizovani krosover.

Na konferenciji za novinare imali smo nesvakidašnju priliku da u Srbiji prisustvujemo svetskoj premijeri jednog automobila. Zvanična svetska prezentacija “kije sportidž” dogodiće se početkom aprila, na Salonu automobila u Ženevi, a do tada će se ovaj auto uveliko prodavati na našem tržištu.

Karoserija nije pretrpela veće izmene. Napred je drugačija maska hladnjaka koja je veća i upečatljivija sa naglašenim saćastim dezenom. Izmenjeni su i farovi. Pozadi je drugačija svetlosna grupa. Najviši paket opreme je dobio svetla u LED tehnologiji u skladu sa svetskim trendovima u dizajnu.

Kabina je nešto više osvežena, pre svega novi materijalima i dezenima. Izdvajamo atraktivnu kombinaciju kože i alkantare, kao i nešto mekšu i kvalitetniju plastiku komandne table. Instrumenti su dobili veliki četvoroinčni kolor displej, dok navigacioni uređaj radi preko ekrana od sedam inča. Ono što je bitno istaći je da kupci “kije sportidž” imaju prava na besplatan apdejt mapa navigacije u toku trajanja fabričke garancije, odnosno sedam godina.

Dosta je urađeno i na poboljšanju komfora. Tako je karoserija ojačana na nosećim delovima kako bi se smanjile vibracije sa točkova, a vetrobran je dobio poseban sloj koji umanjuje buku. Čak je panoramski krovo iznova konstruisao kako bi se smanjio šum vazduha u tom delu.

Većina motora su ostali neizmenjeni. To su turbo-dizeli  od 1,7 i 2,0 litara. Dobro nam je poznat i 1,6 GDI benzinac, a novitet je dvolitarski GDI motor sa 166 konjskih snaga. Menjači su šestostepeni ručni, ili šestostepeni automatski.

Prodaja novog “sportidža” je već počela. Početna cena, sa uključenim svim postojećim popustima u visini do pet hiljada evra, iznosi 16.940 evra.

Detaljan test nove “kije sportidž” imaćete prilike da pročitate već u narednom, martovskom, broju časopisa Auto magazin.

Dodatne informacije o opremi i cenama novog “sportidža” možete pronaći ovde.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]