Testiramo Mercedes CLA 200

Mnogi se pitaju koja je razlika između Mercedesa A klase sedan i modela CLA. Iako dele mehaničku platformu i dizajn komandne table, sve je različito

U najnovijem izdanju Auto magazina koje je uveliko na kioscima možete da pročitate sve o novom Mercedesu CLA 200.

Reč je o najmanjem kupeu sa četvora vrata u portfoliju Štutgartskog proizvođača koji po svom dizajnu toliko podseća na veliki CLS, da je ljudima na prvi pogled teško da naprave razliku između ova dva modela.

auto magazin srbija test mercedes cla 200 iskustva

Razlika je, naravno, velika i to ne samo u pogledu veličine. Međutim, to ne znači da je CLA manje zanimljiv, naprotiv. Ima svojih prednosti a među njima su dosta niža cena i kompaktne dimenzije, što ga čini lakšim za manevrisanje po gradu.

auto magazin srbija test mercedes cla 200 iskustva

Na test smo preuzeli CLA 200, što znači da se pod haubom nalazi novi 1,3 turbo-benzinac u svojoj najjačoj varijanti od 163 konjske snage. Iskombinovan je sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa dve lamele, što vožnju čini još opuštenijom.

auto magazin srbija test mercedes cla 200 iskustva

Inače, u odnosu na Mercedes A klase sedan svaki detalj na karoseriji je različit, uključujući svetla, branike i druge detalje. Edition paket opreme uključuje i atraktivne narandžaste detalje na branicima ali i na alu-felnama prečnika 19 inča.

Više detalja o novom Mercedesu CLA pročitajte u novom broju Auto magazina, koji je dostupan na kioscima širom naše zemlje.

auto magazin srbija test mercedes cla 200 iskustva

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring