Zahuktava se: Renault predstavio Plug-In Hybrid Captur & Clio Hybrid

Koliko elektrifikacija uzima maha pokazuje činjenica da čak i masovni modeli koji su svuda oko nas dobijaju elektro-motore i baterije. Najnoviji u nizu su Renault Clio i Captur.

Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechNa Salonu automobila u Briselu, koji počinje sutra, biće predstavljene elektrifikovane verzije ova dva modela. Dok je za Clio predviđen klasičan hibrid, Captur dobija Plug-In hibridnu verziju, odnosno, mogućnost da samo na struju pređe oko 50 kilometara u mešovitoj vožnji.

Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechUkoliko se Captur E-Tech Plug-in Hybrid koristi samo po gradu na struju, domet je oko 65 kilometara. Maksimalna brzina na struju je 135 km/h.

Baterija je kapaciteta 9,8 kWh (na 400 volti), a za pogon je zadužen elektro-motor u kombinaciji sa 1,6 atmosferskim benzincem koji je u potpunosti novorazvijen.

Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechSnaga motora nije navedena, a svakako će imati i starter-generator kao nezavisnu jedinicu, koji će puniti baterije i omogućavati bešumno startovanje benzinca.

Zanimljivo je i da je Renault za ova dva modela razvio i specijalni menjač bez kvačila. Njegova tehnologija se razlikuje od CVT-a, mada detalji nisu navedeni.

Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechZa razliku od modela Captur E-Tech Plug-in Hybrid, Clio E-Tech Hybrid je konvencionalni hibrid, sa dosta manjom baterijom kapaciteta 1,2 kWh (230V). Ipak, ona omogućava da se u gradskoj sredini čak 80 posto vožnje obavi samo na struju.

Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechU čisto električnom režimu, Clio E-Tech Hybrid ima maksimalnu brzinu od 75 km/h. DOmet nije naveden, ali pretpostavljamo da se radi o maksimalna dva do tri kilometra.

Inače, ukupna snaga sistema kod modela Clio E-Tech Hybrid je 140 konja, dok Captur E-Tech Plug-in Hybrid raspolaže sa ukupno 160 konjskih snaga.

Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechZa oba modela je karakteristično i to što će imati vrlo bogatu opremu, a od standardnih će se razlikovati i po brojnim oznakama.

Uskoro možemo da očekujemo i Megane E-Tech Plug-in Hybrid, a do 2022. Renault će imati u gami osam potpuno električnih i 12 elektrifikovanih modela (hibrida i plug-in hibrida).

Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-Tech Auto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechAuto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechAuto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechAuto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechAuto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-TechAuto-magazin-Srbija-2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-Tech

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring