Auto magazin

Toyota Aygo 1.0

Toyota Aygo 1.0
25.09.2012.

Kada većinu vremena provodite u zakrčenim gradskim ulicama, kada vam je sve vreme u mislima samo jedna stvar – kako da se parkiram – ali želite da ostavite utisak i na okolinu, onda vam je preko potreban auto poput “tojote ajgo”

Od 2005. godine triling gradskih automobilčića nastalih u saradnji Tojote i PSA grupacije nalazi se pri vrhu prodaje u Evropi. Tojotina verzija “ajgo” restilizovana je 2009. godine. Tojota Srbija nedavno je ponudila “ajgo” po cenama, tako da smo rešili da vam predstavimo ovu atraktivnu gradsku ponudu.
Kompletna mehanička platforma, trocilindrični benzinski motor koji se nalazio u testiranom automobilu, kao i manuelni menjač nose Tojotin potpis.
Testirani automobil ima petora vrata koja se široko otvaraju, tako da je omogućen relativno lak pristup zadnjoj klupi. Staklo u zadnjim vratima se ne pomera po visini, već se otvara u stranu kao kod verzije sa troja vrata. I pristup prtljažniku je kroz zadnji prozor koji se otvara u vis.
Kabina male “tojote” će vas na prvi pogled iznenaditi svojom spartanskom pojavom i opremom. Međutim, kao što kaže jedna čuvena izreka – to nije mana, već osobina. Evo, čak je i nedavno predstavljeni “folksvagen ap” dizajniran na sličan način. Kabina je puna netapaniranih limenih površina, dizajn je netipičan, ali prilično minimalistički. Nema zatvorenih kaseta, vozač čak nema kra svojih ruku ni taster za pokretanje desnog prozora, a i audio uređaj se u ovoj srednjoj od tri opcije doplaćuje. I Instrument tabla je takođe uređena u minimalističkom stlu. U okruglom kućištu koje je pričvršćeno za stub upravljača smešten je veliki brzinomer, pokazivač nivoa goriva i nekoliko signalnih sijalica. Ništa više i nije potrebno da bi ste se prevezli sa jednog dela grada na drugi.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Testovi

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]