Auto magazin

Toyota će u Poljskoj proizvoditi drugu hibridnu transmisiju

Toyota će u Poljskoj proizvoditi drugu hibridnu transmisiju
15.08.2019.

Počevši od 2021. Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) planira da proizvedi drugu elektronski kontrolisanu kontinualno varijabilnu transmisiju (e-CVT) u svojoj fabrici u Wałbrzych-u

Budući da prodaja hibridnih vozila Toyota Motor Europe (TME) konstatno raste, sve je veće i njihovo učešće u ukupnoj prodaji u evropskom regionu (dostigavši 52% u prvoj polovini 2019. godine), kompanija nastavlja da ulaže napore da lokalizuje proizvodnju hibridnih komponenti u Evropi.

Tako je fabrika TMMP (Toyota Motor Manufacturing Poland) u Walbrzych-u najavila da će uvesti e-CVT od 2021. godine u svoj proizvodni program. Zajedno s ranijim najavama, Toyotina ukupna ulaganja u oba poljska proizvodna centra u Walbrzych-u i Jelcz-Laskowice porašće na približno 1,2 milijarde evra.

Hibridni e-CVT je u srcu Toyotinog hibridnog električnog pogonskog sistema. Zahvaljujući pametnoj interakciji s benzinskim motorom i dva ugrađena elektromotora, e-CVT osigurava optimalan protok energije unutar vozila.

Tipično za hibridno električno vozilo (HEV), kinetička energija se obnavlja kada automobil uspori i koči, što dovodi do smanjene potrošnje goriva. Kada je reč o emisijama, nekoliko nezavisnih studija pokazuje da HEV prelazi 50% udaljenosti u režimu nulte emisije na gradskim i prigradskim putevima.

Toyota vidi vozila s hibridnim pogonom kao važan korak ka elektrifikaciji transporta, pružajući kupcima prikladnu i pristupačnu mobilnost s niskim emisijama a gradovima i regijama, praktično i lako dostupno rešenje za poboljšanje kvaliteta vazduha i smanjenje štetne emisije CO2.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Odlican automobil. Sledece godine, uzimam ovu Scalu, i idem na Kefaloniju i mesto Skalu. :D [...]

Od pozadi dosta liči na Audi [...]

Enterijer me je ostavio bez daha, prosto prelep. [...]

Sigurno mu nisu platili. [...]

Prelepi i preveliki [...]

Volvo je bio iostao u vrhu po brizi o bezbednosti svih učesnika saobraćaja. a biciklisti [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »