Auto magazin

Toyota Corolla najprodavaniji auto na svetu

Toyota Corolla najprodavaniji auto na svetu
10.04.2014.

Toyota Motor Sales (TMS), SAD, objavila je podatke o globalnoj prodaji “korole” u 2013, koja iznosi impresivnih 1,22 miliona primeraka (prema internim podacima na osnovu individualne prodaje vozila svojih distributera). Povećanje od pet posto u odnosu na prethodnu godinu potvrđuje višegodišnju popularnost “korole” među brojnim lojalnim vozačima u oko 150 zemalja sveta.

Corolla L Corolla L

“Korola” predstavlja međunarodno lice Tojote, ona je svaki dan u dodiru sa milionima ljudi širom sveta – rekao je Bill Fay, potpredsednik i generalni direktor Tojota grupacije . Titula najprodavanijeg modela na svetu govori o zadovoljstvu i odanosti naših kupaca, kao i o emocijama koje gaje prema “koroli” i “tojoti” – rekao je Fay.

Corolla Axio Corolla Axio

Zahvaljujući nedavnom novom izdanju sa naglašenim atraktivnim dizajnom i poboljšanom potrošnjom goriva, ukupna prodaja Corolle širom sveta, od trenutka predstavljanja modela 1966, do februara 2014, dostigla je  40.720.000 primeraka, čime je stekla titulu najprodavanijeg automobila svih vremena.

Corolla Fielder Corolla Fielder

Na osnovu Tojotine analize Polk o registracijama novih vozila prema podacima iz IHS Automotive, koja beleži 96 % volumena novih vozila u svetu, “korola” je u 2013. godini najprodavaniji model sa prodajom od 1.098.524 miliona primeraka.

Corolla Altis Corolla Altis

Ovaj broj uključuje “korolu” sedan i ostale varijacije imena spomenutog modela, kao što su “korola AXIO”, “korola altis” i “korola EX”.  Oznake ” AXIO “, ” Altis ” i ” EX ” označavaju nivoe opreme Corolle sedan u različitim delovima sveta, uključujući Japan.  Uključeni su i “korola fielder” i “rumion”, karavan verzije modela.  Ovo je važno istaći s obzirom da Toyotini konkurenti iz ‘ukupnog broja prodatih vozila’ isključuju različite karoserijske varijante “korole” ne bi li umanjili rezultat, ne sabirajući prodaju sedan i karavan verzija u svetu (“korola AXIO”, “korola altis”, “korola EX”, “korola fielder” i “korola rumion”).

Corolla EX1 Corolla EX1

U SAD-u, nova “korola” je ostvarila prodaju više od 300.000 jedinica u 2013. , što je četiri posto povećanja u odnosu na prethodnu godinu. 97 posto svih “korola” prodatih u SAD-u prošle godine, su su proizvedene u Severnoj Americi.

Evropska Corolla Evropska Corolla

“Korola” je proglašena najsigurnijom kupovinom u 2013, od strane Instituta za sigurnost na putevima ( IIHS ), a dobila je i pet zvezdica za beznednost od tela državne uprave „Highway Traffic Safety“ (NHTSA) , što je najviša ocena koju daje ova agencija.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Sli ni tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

prelistaj

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Odličan model za taksiste i rent a car agencije. neko vreme se pričalo da će [...]

Ne bi bilo zgoreg da izmesle neki vizir za voznju nocu kao zastitu od svetala. [...]

Seat altea 2.0 mi lupa na pun gas dok se gree auto posle nemam problem... [...]

Ne znam koliko je pratičak taj zadnji kraj koji vuče na kupe, ali je veoma [...]

Interesuje me nova dizel opel corsa 1.3 i 1.5. Ako bi mi cena odgovarala uzeo [...]

alo

zbogom gm ,unisten Opel. [...]

preuzmite auto magazin za android

Translate magazinauto.com

Preuzmite Auto magazin za android

Translate »