Auto magazin

Toyotini moduli gorivnih ćelija u Hyliko kamionima

Toyotini moduli gorivnih ćelija u Hyliko kamionima
11.04.2023.
Teška privredna vozila na vodonik

Primena Toyotinih gorivnih ćelija u kamionima proširuje postojeću listu partnera sa kojima Toyota Motor Europe (TME) sarađuje u različitim sektorima

Francuska start-ap kompanija Hyliko planira da koristi Toyotine module vodoničnih gorivnih ćelija druge generacije za ugradnju u svoje kamione namenjene za teške uslove rada, a koji će imati nultu emisiju. Ovaj najnoviji sporazum u sektoru razvoja kamiona dodatno proširuje Toyotina brojna partnerstva pri čemu Toyota obezbeđuje svoju tehnologiju gorivnih ćelija za vodonična rešenja u različitim sektorima, uključujući vozove, autobuse, generatore i razne pomorske aplikacije.

Poslovna grupa u okviru Toyote Motor Europe (TME), pod nazivom Fuel Cell Business, planira dalje širenje na sve raznovrsniji sektor komercijalnih vozila, kako bi se ubrzao rast mobilnosti zasnovane na vodoniku s nultom emisijom. Konkretno, velike mogućnosti za to postoje kod ugradnje u kamione kojima se prevozi 77 odsto tereta evropskim putevima. Uz manju masu vodoničnih sistema koji ujedno omogućavaju veću nosivost, brzo punjenje vodonika je takođe neophodno za teški komercijalni transport s visokom efikasnošću. Načini korišćenja komercijalnih kamiona i obezbeđivanje sve  većih količina potrebnog vodonika pozicioniraju ih kao ključne faktore u razvoju održive infrastrukture.

Na globalnom nivou, Toyota već sarađuje sa više partnera koji proizvode kamione i radeći na integraciji tehnologije gorivnih ćelija u transport teških tereta. Projekat ZANZEFF „Shore to Store” u SAD, koji je započeo još 2019. godine, nedavno je dokazao da električni kamioni s gorivnim ćelijama mogu da pruže istovetne performansama kao dizel motori i da obezbede alternativu s nultom emisijom, spremnu za komercijalnu primenu.

Partnerstvo sa Hyliko-om takođe označava još jedan korak ka TME-ovoj viziji vodoničnih ekosistema u Evropi, stimulišući i ponudu i potražnju, kako bi došlo do uravnoteženog poslovnog modela. S obzirom da je energija vodonika ključni stub evropske energetske strategije, TME daje prioritet širenju različitih tipova primena gorivnih ćelija u vodoničnim ekosistemima čime podržava njihov dalji napredak. TME-ova partnerska strategija ima za cilj razvoj sinergije između različitih poslovnih sektora i podržava zajednice koje žele da nastave pravcem širenje ka potpuno razvijenim vodoničnim rešenjima.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 Skyactive X sa 186ks sa automatskim menajcem. Prodavac [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad